PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6230i zasięg jest a nie da się dzwonić :(


6230i zasięg jest a nie da się dzwonić :(

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6230i zasięg jest a nie da się dzwonić :(
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
campinos 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6230i
Operator: Plus
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 10
Wysłany: 2006-04-05, 09:47   6230i zasięg jest a nie da się dzwonić :(

witam...
Mam problem jak w temacie, moja 6230i ma zasięg, ale co z tego jak nie mogę wykonywać połączeń na żadnej karcie (sieci) POP,SIMPLUS,ERA,HEYAH.
Mogę za to wysyłać smsy co jest dziwne, bo dzwonić ani nikt do mnie też się nie może dodzwonić, zawsze słychać taki komunikat jak bym miał telefon wyłączony albo był poza zasięgiem.
Wymieniłem już końcówke mocy (z 6230) i diplexer i dalej to samo, zasięg jest a połączenia martwe.
Wgrałem tak samo najnowszego flasha 3,7 i też nic nie pomogło.
Może któś mi pomoże będę bardzo wdzięczny...
czekam na odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez campinos 2006-04-05, 10:53, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-04-05, 09:58   

najnowszys flesh to 3.70 chyba - i są 2 warianty dla nowej i starej płyty... nieważne - moze maszcoś w ustawieniach pokombinowane - full reset (tylko jeśli masz hasło na karcie to stracisz) - a na 112 możesz zadzwonić ? jakieś komunikaty Ci wyskakują czy jak ?
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
campinos 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6230i
Operator: Plus
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 10
Wysłany: 2006-04-05, 10:56   

na 112 też nie dam rady dzwonić, sorki za ten soft już poprawiłem, żadne komunikaty mi nie wyskakuja, poprostu wybieram dzwonie i po pewnym czasie rozłącza, ale szybko tak 2-3 sekundy może mniej. w Ustawieniach wszystko chyba ok, bo przywróć ustawienia fabryczne już mu dałem, zapomniałem dodać że telefon jest z Angli, mam go od kolegi ale już jak dostałem był wgrany język Polski i już tak się działo :( Może jakieś inne pomysły.....


P.S
czy to możliwe że ta moja awaria jest wywołana przez złą wersje tego softu bo pisałeś że są dwa warianty OLD HW i NEW HW ??
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-04-06, 11:00   

raczej nie jest to wina softu - bo na starą płyte nie wgrasz nowego softu... a;e jak chcesz to sprawdź czy masz starszą czy nowszą wersje wg teg
Cytat:
There're two data package for 6230i:
* RM-72_v 102.0 (mcusw E_03.62) for old HW Id.
* RM-72_v 102.0 (mcusw M_03.62) for new HW Id.

you should make check before flashing with press "CHK" and then "INF".


Code:
26:03:2006 14:55 -> Switching to serial...
26:03:2006 14:55 -> Powering the phone...
26:03:2006 14:55 -> Phone current mode 05
26:03:2006 14:55 -> Reading...
26:03:2006 14:55 -> MCU SW version: V 03.40
23-05-05
RM-72
GSM P1.1
(c) NMP.
26:03:2006 14:55 -> HW version: 2004
26:03:2006 14:55 -> PCI version:
26:03:2006 14:55 -> UEM version: 400
26:03:2006 14:55 -> UPP version: 4178
26:03:2006 14:55 -> RFIC version: p
10ff11ff0205
26:03:2006 14:55 -> DSP version: p
B0446T_05w23
26:03:2006 14:55 -> LCD version: SHARP
26:03:2006 14:55 -> PPM version: V 03.40

Code:
OLD HWIDs:-
1000-1005
2000-2005 and 2007
3000-3004
4000-4003
5000-5006
8000
RM-72_dp_v_102.0_mcuswE_03.62

New HWIDs:-
HWID 2008 and newer (from Beijing factory)
HWID 3005 and newer (from Elcoteq factory)
HWID 6000 and newer (from TMC factory)
HWID 7000 and newer (from Reynosa factory)
HWID 8001 and newer (from Foxxconn factory)
RM-72_dp_v_102.0_mcuswM_03.62
at present you can not check like that.
so, please download RM-72_v 104.0 (mcusw 03.70), it contains both M & E. look 7(seven) digit product code at your phone back cover stiker and choosing flash files with "USE INI", look for the same xxxxxxx.

don't forget to "Format Drive" first, choose drive A & C


wyciągnij karte i bez karty spróbuj zadzwonić na 112 - jeśli sie nie połączy to hw - a na wyszukiwaniu ręcznym znajduje sieci ??
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-07, 22:52   

Dzieje się tak jak soft jest ściągnięty kodem ze złymi ustawieniami boxa (pułapka Noki na unlockerów amatorów ?) Jeśli podłaczysz po boxa i zdejmiesz smoka jeszcze raz izrobisz full reset powinno być ok.
^
 
     
campinos 
Nowicjusz


Telefon: Nokia6230i
Operator: Plus
Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 10
Wysłany: 2006-04-08, 21:31   

witam, dzięki wszystkim za pomoc, telefon już zrobiony miałem lewego PM, w załączniku zamieściłem zmodyfikowanego bez paru linijek tak jak pisali koledzy wcześniej, teraz wszystko chodzi jak w zegarku :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Czy w 6230i możliwe jest zablokowanie... adil DCT-4 0 2011-03-20, 17:09
Brak nowych postów Simlock nokia 6230i superpio Nokia 6 2011-10-13, 14:02
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04
Brak nowych postów sim lock nokia 6230i sidorek191 Simlock 0 2013-04-14, 08:39
Brak nowych postów Zasięg w Łodzi Qrucjata Sieci Komórkowe 1 2016-03-07, 14:09