PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6280 - brak podświetlenia na wyświetlaczu... :|


6280 - brak podświetlenia na wyświetlaczu... :|

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6280 - brak podświetlenia na wyświetlaczu... :|
Przesunięty przez: sundance_kid
2009-05-23, 14:25
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
legia_cwks
Nowicjusz


Telefon: 505245874
Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 19
Wysłany: 2007-07-06, 13:52   6280 - brak podświetlenia na wyświetlaczu... :|

Witam, kupiłem wyświetlacz do nokii 6280 no i wszystko działa w telefonie, wyświetlacz działa ale nie podświetla się czyli tak jakby wyświetlacz działał ale nie działało podświetlenie w nim no i kupiłem drugi i jest dalej to samo, co to może być?? z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez bubek3 2007-08-03, 00:18, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
     
AdSense


poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2007-07-20, 11:43   

jak masz te klawisze pod wyswietlaczem to jak tego nie wlozysz poprawnie lub masz to uszkodzone to wyswietlac bedzie ale nie bedzie podswietlania moj szef nie wlozyl tej plytki i kupil 10 sztuk i powiedzial ze sa zjebane i chcial mi sprzedac za polowe hehehe

pozdrawiam poochone
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-07-22, 13:20   

jak nie ta plytka to jeszcze zostaje flex lub filtry ale raczej plytka ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
s-serwis.pl 
Użytkownik
Chineese Miracle :)



Telefon: Dobry
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 91
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-08-02, 23:34   torochę szczegółów...

Jest kilka możliwości:
1. Jeśli świecą ci klawisze tylko na dolnym sliderze (dolna klawiatura) oznacza że przetwornica jest ok ale uszk. może być taśma.
2. Jeśli nie świeci tylko LCD (świecą klawisze na górnym i dolnym sliderze) to walniętą masz płytkę przy lcd.
3. Jeśli nie świeci nic to najbardziej podejrzewałbym potwornicę DC/DC - lubi się psuć od wilgoci.

pozdr!
_________________
s-serwis.pl, Ratajczaka 35 - tanie komórki, profesjonalny serwis,

nabijacze postów - precz!!!
^
 
     
jakubols
Nowicjusz


Telefon: nokia 6300
Operator: Era
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-01-03, 10:56   

kontynuujac temat, u mnie dziala podswietlenie dolnej klawiatury, nie dziala wyswietlacz i gorne klawiatury.
jednak ostatnio jak rozebralem telefon zauwazylem ze po przycisnieciu plytki gornej klawiatury w pewnym miejscu jej podswietlenie zaczyna dzialac. wyswietlacz nadal ciemny.

czy moze to byc uszkodzona playtka gornej klawiatury???

pozdrawiam
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-01-03, 11:30   

źle dociśnięta taśma do płytki lub zimne luty pod którymś z tych dwóch układów które są na tej płytce, ewentualnie cała płytka do wymiany
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Mateusz1991 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6280
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2008-11-10, 21:59   

witam...mam nokia 6280 nie dawno wymienilem wyswietlacz i tasme lcd ale tasme kupile za 9 zl na allegro i wszystko zamontowalem wlaczam fona i swieci dolna klawiatura a gorna njuz nie swieci i wyswietlacz nie ma podswietlenie widac parawie wszystko ale bez podswietlania w nocy nic pomozcie mi co to moze byc juz nerwow nie mam

[ Dodano: 2008-11-10, 22:01 ]
mi to sie wydaje ze to albo ta tasma lcd bo za takie pieniadze to moze byc lipa ale moze byc tez ta gorna klawiaturka podpowiedzcie mi cos bo nie wiem co mam kupic
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-11-10, 22:45   

spróbuj na innej taśmie albo płytce klawiatury
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Mateusz1991 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6280
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-10, 22:58   

ale nie mam od kogo a twojim zdaniem co to moze byc
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-11-11, 09:34   

50/50 choć częściej pada taśma
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
kristo67 
Nowicjusz


Telefon: 886737837
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 24
Wysłany: 2009-05-22, 21:27   

Mam podobną sytuację:
brak podświetlenia LCD, ale nie działają jeszcze klawisze 1,2,3, przycina się też klawisz prawy górny (nad czerwonym)
- poza tym wszystko działa: można wykonywać połączenia (ale bez użycia klawiszy 1,2,3), robić zdjęcia, słuchać muzyki itd.
Wymieniłem taśmę i dalej jest dokładnie tak samo!
Proszę o podpowiedź...
^
 
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2009-05-22, 22:28   

sprawdziles to co mowił poochone ?

poochone napisał/a:
jak masz te klawisze pod wyswietlaczem to jak tego nie wlozysz poprawnie lub masz to uszkodzone to wyswietlac bedzie ale nie bedzie podswietlania moj szef nie wlozyl tej plytki i kupil 10 sztuk i powiedzial ze sa zjebane i chcial mi sprzedac za polowe hehehe

pozdrawiam poochone


lub padnieta przetwornica.

co do klawiszy to mozliwe i najbardziej prawdopodobne ze jeden z 2 filtrow padł
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
kristo67 
Nowicjusz


Telefon: 886737837
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 24
Wysłany: 2009-05-23, 09:48   

Klawiaturka pod wyświetlaczem jest podpięta poprawnie! - być może jest uszkodzona?!
Przetwornica jak padnięta to jakie powinny być objawy?
- zapomniałem jeszcze dodać że nie działał i nie działa skrót do aparatu foto (ten z boku)
co do klawiszy "1,2,3" to chyba ten filtr - a jak tak to ja już tego nie naprawię i chyba go zostawię na części...
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-05-23, 10:11   

kristo67, a sprawdź, czy klawisz od aparatu nie jest wciśnięty.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
kristo67 
Nowicjusz


Telefon: 886737837
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 24
Wysłany: 2009-05-23, 20:03   

Nie no nie jest wciśnięty i ładnie klika...
- klawisz do aparatu to jest małe piwo! może nie działać to mi nie przeszkadza ;)
- najważniejsze to brak podświetlenia LCD i niedziałające klawisze 123
:(
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów C902, Brak wibracji PlayGG, komunikat... hueh93 Sony Ericsson 0 2011-10-21, 23:27
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów brak ekranu z widgetami ! liptik Sony Ericsson 1 2012-02-13, 20:40
Brak nowych postów [Hazel] Brak zasięgu korpi Sony Ericsson 2 2012-04-12, 17:07
Brak nowych postów Nokia 6303i brak dźwięku? pirat DCT-4 1 2013-03-26, 23:55