PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6310i brak zasięgu w PLUSIE i IDEI


6310i brak zasięgu w PLUSIE i IDEI

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6310i brak zasięgu w PLUSIE i IDEI
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-09-21, 18:26   6310i brak zasięgu w PLUSIE i IDEI

Witam! :) Mam 6310i .. Zostawiłem ją pewnego dnia w pokoju w spodniach :) wróciłem po 30min i o dziwo znikł zasięg była karta plusa .. No to restart i .. nic nadal kompletne 0 .. Na wyszukaniu ręcznym pokazuje tylko ERĘ stąd moje przeczucie że na idei też nie będzie działał .. Po włożeniu karty Ery telefon znajduje sieć automatycznie ..
Dwa razy mi sie wyłączył dzisiaj.
Grzany opalarką.. porządnie :)
Switch czy PA ? .. Jak podniosę switch (bo podobno mozna jakoś zmostkować) to co mam połączyć ;/ Z tego co sie orientuje to era i plus działają na tej samej częstotliwości .. To czego nie wykrywa ani plusa ani idei ?!
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-09-22, 14:14   

lala166 napisał/a:
Dwa razy mi sie wyłączył dzisiaj.
jak sie wyłącza to objaw PA, sprawdź podczas rozmowy

Ale ogolnie to bym sprawdził diplexer, bo to on zwykle jest przyczyną zasięgu tylko na wybranych sieciach...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-09-29, 19:40   

hmm .. juz sienie wyłącza ..
Mam końcówke od 3310 oznaczenie PF08109B oraz switch 0508B będą pasowały do 6310i?
^
 
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-09-30, 10:36   

końcówka mocy się nada, nie wiem jak ze switchem
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-10-01, 13:21   

kur** same problemy z tym telefonem .. teraz "nie ładuje" .. ;/

[ Dodano: 2006-10-03, 16:52 ]
uporlem sie z wszystkimi problemami ..
Z zasiągiem -> zmieniłem soft -> to możliwe że przez ten z netmonitora
ładowanie -> styk był zagięty
Tel 100% sprawny wyszukuje wszystkich operatorów! Dzięki za pomoc!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów GPS w Plusie Tomash85 GPS 3 2011-11-13, 14:28
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów brak ekranu z widgetami ! liptik Sony Ericsson 1 2012-02-13, 20:40
Brak nowych postów [Hazel] Brak zasięgu korpi Sony Ericsson 2 2012-04-12, 17:07
Brak nowych postów Nokia 6303i brak dźwięku? pirat DCT-4 1 2013-03-26, 23:55