PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6310i i flashowanie prodigy=trup


6310i i flashowanie prodigy=trup

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6310i i flashowanie prodigy=trup
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-16, 21:19   6310i i flashowanie prodigy=trup

Złożyłem dzisiaj nowe prodigy z nadzieją że wreszcie zadziała i działa tak jakby. Zczytywało wszystkie dane z telefonu i... zachciało mi sie flasha. Więc flash fia sie załadowało i kasowanie. Kasowanie ok wgrywanie błąd.
Zasilanie fona 3,95V a Pica 3,4V. Napięcie mam z ładowarki nokii impulsowej.
Z bluetooth wywala na 4% a bez na 7%.
używam NSS w wersji 1.coś tam.34
W tej chwili telefon jest trupem czy jest jakaś możliwość przywrócenia go do świata żywych?

PS. to mój pierwszy telefon flashowany prodigim:]
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-16, 21:24   

ta... po pierwsze nie jestem przekonany co do flashowania przez laptopa

po drugie nie polecałby, do takich rzeczy ładowarki impulsowej!!
raczej transformatorówka jest pewniejsza
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-16, 21:26   

udało mi sie kasowanie na prodigy plus. poszukam innej ładowarki jeszcze a do kompa to nie mam stacjonarki która trawi prodigy
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-16, 21:51   

bercik12345, bylo tyle razy mowione! zasilacz 6-9V i min 500mA wydajnosci! nie eksperymentuj z impulsowymi bo sam widzisz jakie efekty
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-16, 22:11   

Domi, przed chwilą próbowałem na 9V 500mA i też lipa to samo kasuje ale zero flasha. sprawdzałem na 3 zasilaczach. 2 impulsowych (10V 740mA, 5,7V 750mA) i 1 transformatorowej 9V 500mA i nic.
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-07-16, 23:36   

Wogole masz farta ze ci chce flashowac ta 6310i.. Mi na prodigi wyala Unable init flash czy jakos tak.. A UFS mi ubil BT i za cholere go niemoge postawic:/ Mam fona bez BT ktory dotego ciagnie proadu jak jakies duze wesole miasteczko.. jak teleonf trzyma nawet 11 dni to teraz max 2 :/
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-16, 23:41   

bo Wy macie jakies [...] to Prodigy ;) albo kable kijowe albo nie wiem co :/ dlaczego mnie bez problemu flashowalo sie 6310i ?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-16, 23:52   

Domi, kabel mam samoróbke ale w bardzo dobrym stanie. Sam rozwalałem baterie od nokii:D (ale była zepsuta) a wtyczke to mi kumpel podrzucił:]
Poprawię wszystkie luty jeszcze i potem zobacze może będzie ok. Może sie coś nie styka:
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-07-16, 23:59   

Domi, kabel mam od UFS'a.. na UFSie smiga... Prodigi 3510i zrobil. 6310i niechce
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-17, 06:43   

a wiec w takiim razie moze byc cos nie tak z kablem!!

z tego co widzailem to prodigy sam steruje napieciem (ze nie trzeba wciskac power on).
dodatkowo steruje rowniez oporem, ktory jest niezbedny do wykrycia bateri (2 wewnetrzne styki), jak ktorys kabelek bedzie nie tak podlaczony to kiszka!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-07-17, 09:28   

logos2000, ale na tym samym kbalu UFS robi 6310i. Tylko BT nie flashuje.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-17, 10:50   

a mi sie wydaje ze to wina prodigy ale programow. Mi tam moje wszystko rusza(nawet 6310, 7610) bez problemu, aha wezcie moze uzywajcie programu prodigy bo nss mi tez nie dzialal
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-07-17, 11:33   

Pamietajcie ze w prodigy dlugosc kabla miedzy prodigy a telefonem ma znaczenie !
musi byc naprawde krótki ;)

a co do flashowania BT w 6310i to !!!! tez mam ten problem w UFS !! :/ no naprawde nie wiem co jest z tym telefonem :/
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-17, 13:03   

no mój kabel ma ok 10-15cm + jeszcze 4 druciki (ok 7cm, Mbus rx tc i masa)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 6310i bartq88 Nokia 3 2011-02-07, 12:34
Brak nowych postów [Obsługa] 6310i dla Poznania foamy Ginger 0 2011-02-17, 18:30
Brak nowych postów Przerwane Flashowanie Nokii n-73 bartos1995 DCT-3 1 2011-03-28, 20:43
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-12, 23:10
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03