PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6310i - local mode


6310i - local mode

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6310i - local mode
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-23, 02:08   6310i - local mode

mam 6310i ktora po wlaczeniu pokazuje przez chwile "local mode", po podpieciu ladowarkie ten napis pojawia sie i znika.
fon nie chce sie sflashowac Prodigy:
Kod:
Init flashing...
Asic: UPP_8M v1.1
FlashID: 
Sending Algorithm...
Unable to prepare algorithm!

Rezystancja na linii BSI jest ok.
Plyta wyglada dobrze, nie widac uszk mechanicznych ani brakow, nie znam przeszosci.

co myslicie?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
 
AdSense


mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-12-23, 17:21   

Miałem tak w 3100, i tam tzreba było wydrapać jeden element. O ile dobrze pamiętam to ten temat był juz poruszany na pasji albo na techtroniku, albo na elektrodzie ;P tylko z tym że dla 3100

Moim zdaniem jest gdzieś zwarcie na lini BSI... przebadaj całą tą linie pokolei... no musi tam coś być... oglądałem serwisówke i jak na moje nie ma innej możliwosci, niż uszkodzenie czegoś na tej lini. W zasadzie poszukaj tego tematu o 3100... sprawdz co to za element i do czego służy... i poszukaj podobnego w 6310i... i też go wywal...
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-24, 01:10   

mavelius, czytalem te tematy o 3100... ale zwroc uwage ze napisalem
Cytat:
Rezystancja na linii BSI jest ok
wiec to nie jest tego wina... poza tym mysle ze w takim przypadku by sie flashowal...
to co mnie interesuje to dlaczego nie pokazuje FlashID i ten blad...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
 
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-24, 03:08   

Gdyby coś było nie tak z rezystancja na BSI to na LCDku bylo by na 80 % caly czas Local Mode... jeśli ci się to pojawia i znika, to mam pewne przypuszczenia, że coś jest jednak nie tak.. a co do 3100 to całkiem inna bajka... temat ten zreszta opisalem ostatnio na pasji wraz z fotką tego elementu.
Domi weź jeszcze raz sprawdz dokładnie linie BSI, rezystancja owszem czasem jest w normie, ale na jakimś uszkodzonym elemencie moze sie pojawić np. jakaś niepotrzebna pojemność która coś będzie sprzęgać lub powodować właśnie pojawienie sie tego Local Mode... w ostatecznosci może to być też znacznie poważniejsze uszkodzenie, ale narazie nie myślmy o tym póki dokładnie nie obejrzysz linii BSI.
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-16, 23:45   

odswiezam temat
narvany, czekam na twoje pomysly bo BSI wykluczam

dodam tylko ze pod JAFem nic sie nie da zrobic bo zawsze jest:
Cytat:
Powering the phone...
Error sending data block frame to jaf
Please reconnect your jaf box and restart the software
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-03-19, 18:31   

Mówiąć krótko.. według mnie powody mogą być tylko dwa...
- coś nie tak na BSI
- MAD do wymiany...

Innej opcji nie widze... przynajmniej na podstawie serwisówki.... i schematów..
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Problem z 6310i Czarianian DCT-3 5 2009-04-17, 19:43
Brak nowych postów Nokia 6310i jako "alarm" do... perejra Inne produkty firmy Nokia 15 2009-08-05, 20:40
Brak nowych postów NOKIA 6310i bartq88 Nokia 3 2011-02-07, 12:34
Brak nowych postów [Obsługa] 6310i dla Poznania foamy Ginger 0 2011-02-17, 18:30
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-12, 23:10