PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6310i nie włącza się POMOCY !!!!


6310i nie włącza się POMOCY !!!!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6310i nie włącza się POMOCY !!!!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
  Wysłany: 2006-02-22, 15:40   6310i nie włącza się POMOCY !!!!

witam mam powazny problem z ta nokią nie włącza sie a jak zaczynam flashowac to wyskakuje kom
1st boot ok, DCT4, UPP 0120
FL0: 0x01000000-0x017FFFFF,0001257E,Amd 29BDS643GT
Algorithm : u_amd_b.fia
Algorithm OK ,MSID 846ACBOc2ddOD2OE59A787D944
Decoded MSID : DC74BAE9-00CD1C18-A8000000
Encoded FAID :F4FD1255-C2FF6442-55CC05E4
Area1:0x01000000-0x0100FFFF Erased, Time : 00:00
Erasing : 0x01010000-0x015CFFFF ...
Erasing Error: 10, at :0x01010000-0x0102FFFF , FFFFFF
Process Failed, Repowering Mobile

styki czyściłem i nic nie dało proszę pilnie o pomoc
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-22, 22:19   

podlacz telefon do zasilacza, tak zebys mogl mierzyc pobierany prad,
nacisnij wlacznik i obserwoj pobor pradu - jak wzrosnie po nacisnieciu wlacznika to najprawdopodobniej flash - wygrzej i sprawdz czy bedzie dzialal a jak nie wzrasta pobor pradu to masz uema uwalonego a ze jest klejony to masz zonka
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-23, 10:37   

Przegrzej flash... Rada - jak masz HA zdejmij końcówke i nagrzej z dość daleka (tak jak się stawia nowe bga) Flashe bardzo lubią latać potem mamy do postawienia. UPP i UEM jest ok nic z nim nie rób...

Skup się na flashu podlej topnikiem i wygrzej i potem przeflashuj cały telefon.

[ Dodano: 2006-02-23, 10:39 ]
aha zakładam, że nie masz problemów z boxem i pokazuje ten sam błąd na różnych prędkosciach i na różnych boxach.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: