PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6310i Włóż kartę sim


6310i Włóż kartę sim

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6310i Włóż kartę sim
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-04-17, 12:08   6310i Włóż kartę sim

Telefon dostałem w spadku. Na początku (1 dzień) działał normalnie. Potem zaczął wyskakiwać komunikat włóż kartę sim (karta była włożona) i najczęściej pocierałem kartą albo ściskałem telefon i wszystko było ok. Potem ściskanie przestało działać i wynalazłem "sztuczne oddychanie". Dmuchałem do telefonu przez złącze SIM (troche zaparowane było) i wszystko zaczynało działać. W tej chwili już nic nie działa na ten telefon i nie wiem co zrobić. Grzać się trochę boję ponieważ mam tylko opalarke (taka chińska za 40 zeta:] ) i nie wiem co zrobić za bardzo. Telefonik bardzo mi sie podoba i chciałbym go uratować. Z góry dzięki za pomoc :)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-04-17, 12:35   

*****
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-10, 00:12, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-04-17, 13:59   

No dzisiaj jeszcze podmuchałem i jakoś odpaliła. Wrzuciłem do izopropanolu (do druku) troche pędzlem przeczyściłem i wygrzałem ale wciąż to samo. Sprawdze napięcie zaraz

[ Dodano: 2006-04-17, 14:28 ]
Napięcie na C302 wynosi 2,76V
I zauważyłem że mam zwarcie pomiędzy Vsim a GND (C390)

[ Dodano: 2006-04-17, 15:08 ]
sprawdziłem wszystko i te zwarcie jest jakieś dziwne. Jak przyłoże miernik to oporność wynosi koło 50 ohm i rośnie aż do 800 i koniec pipczenia w mierniku. napięcia nadal nie ma. jeżeli opornośc wynosi 800 a w włoze karte to i tak nie łapie karty. potem przy następnym mierzeniu znowu są małe ohmy i wzrasta (ale nie zawsze)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Najkorzystaniejsza oferta na kartę danielWOLF Sieci Komórkowe 40 2010-01-07, 22:42
Brak nowych postów NOKIA 6310i bartq88 Nokia 3 2011-02-07, 12:34
Brak nowych postów [Obsługa] 6310i dla Poznania foamy Ginger 0 2011-02-17, 18:30
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-13, 00:10
Brak nowych postów Oferta na kartę-doładowanie chrzastka Sieci Komórkowe 0 2015-11-27, 21:55