PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6310i zasięg tylko w IDEA


6310i zasięg tylko w IDEA

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6310i zasięg tylko w IDEA
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-03-22, 22:22   6310i zasięg tylko w IDEA

*****
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-23, 00:04   

hmm a soft ? bo nic nie napisaleś o tym ?
^
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-03-24, 10:53   

*****
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:07, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-24, 13:41   

Wez serwisówke i sprawdz poszczegłólne tory 1800 i 900 (bo tylko na tych czestotliwosciach chodzą polscy operatorzy). Jeśli UEM by był uwalony to zasięgu nie było by kompletnie. Ja stawiam, że masz uszkodzony Diplex lub PA, ale skoro napisałeś ze wyminiłęm i myśle że wiesz jak to zrobić i w dodatku jesteś pewnien, że te elementy są dobre. To telefon powinien działać...

Sprawdz jeszcze czy nie brakuje ci jakiś element... to jest teraz rzecz priorytetowa...
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-03-24, 23:21   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:07, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-24, 23:38   

Ja nie rozumiem jednej rzeczy... Masz serwisówke, masz miernik, masz HA... Wiec patrzysz na schemacie jak biegną przelotki. Np od PA do anteny i tam na tej lini masz kilka elementów... wiec sprawdzasz czy są, i włączasz omomierz i patrzysz czy pokazuje ci jakąś warość jak przyłożysz od początku lini do jej końca... a to czy Ci pokaże jakąś wartość to już powinieneś wiedzieć bo tego w szkole uczą... (np. woltomierz jest do tego itd.)

hmmm w sumie możesz mieć coś grubszego tam uszkodzonego... (UEM np.),
Jak chcesz robić dogłębne analizy to kum sobie Jiga i oscyloskop i box minimum J.A.F... albo Nokia box for 6310i... pewnie Ci się nie opłaci, ale jest taka możliwosc...

Finalnie radze sprawdzać pokolei przelotki i napisać czy łapie sieci na ręcznym szukaniu, czy dłogo szuka... co się zmieniło po full flashu... Pisz konkrety bo jak narazie to piszesz same można powiedzieć typowe tamaty, które były wałkowane chyba ze 100 razy.

A może wystarczy Ci wyczyscić konketory (blaszki) od anteny i podrapać je troszke igłą od cyrkla>
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-03-25, 00:12   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-25, 10:45   

Moim skromnym zdaniem powinieneś najpierw zacząć naprawe telefonu od przeczytania serwisówki, a potem dopiero dawać posty na forum... ale jak adminą się to podoba t

Z tego co jeszcze może być to... hmmm Mjolner
Proponuje: Wygrzacz/Przekulkować/Wymienić (niepotrzebne skreślić)
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [Obsługa] 6310i dla Poznania foamy Ginger 0 2011-02-17, 18:30
Brak nowych postów [E51] Tylko biała dioda korpi BB5 0 2011-02-22, 15:32
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-12, 23:10
Brak nowych postów [MyDevil.net] Hosting pod node.js, ro... MyDevil Kosz 0 2014-10-25, 00:18
Brak nowych postów Zasięg w Łodzi Qrucjata Sieci Komórkowe 1 2016-03-07, 14:09