PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6600 po upadku - biały ekran


6600 po upadku - biały ekran

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6600 po upadku - biały ekran
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-21, 01:01   6600 po upadku - biały ekran

dostalem 6600 do wymiany lcd... chcialem wczesniej sprawdzic czy dziala (dzwoni) ale sie nie udalo... no ok
wymienilem wyswietlacz i teraz jasne dlaczego sie nie dalo zadzwonic... po wlaczeniu zaswieca sie podswietlenie lcd i klaw ale nic na wyswietlaczu... po ok 1 sek gasnie klawiatura i lcd swieci sie przez minute czy dluzej... zero reakcji na przyciski... najwuzej czasem na power (znow zaswieca sie klaw na sekunde lub wsystko gasnie)

i kto mi powie co to moze byc? soft? na plycie wsyzstko wyglada ok... grzalem tez lekko ale bez rezultatu :/
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-10-22, 17:21   

Zacznij od przeflashowania. (nie sądze że by to pomogło, ale czasami może coś być z koscią flasza) Jesli telefon się włącza i poświeci sobie biały ekranik z napisem nokia. Chodzi o to że by sprawdzić czy cała pamięć jest odstępna. Jesli nie to masz przyczyne.

Jesli nie to może UPP.

Ps. Nie sugeruj sie zbytnio moją wypowiedzią bo mam własnie taki sam przypadek, ale z 3650 (dzieje sie tak samo) i niestety nie udało mi się jej jeszcze posawić. Więc jak sie czegoś dowiesz to prosze napisz to na forum.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2005-10-22, 17:24 ]
Samo wgranie nowego flasha nie zaszkodzi (nie uwalisz telefonu) MCU +PPM
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
mm-gsm 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 32
Skąd: Kartuzy
Wysłany: 2005-10-30, 23:52   Re:

1. Format user Area --> directem lub kodem (* + 3 + zielona sluch. + pwr)
2. Zrob mu Full Erase (zzytaj pma na wszelki wypadek) sarasem z uzyciem pliku fia (dolaczony do postu), potem Full flash + wszytkie resety lacznie z unlockiem,
3. Wymien V400 - filter ESD
4. Jesli nie masz Imei ??????????????? to przelutuj proca,
5. Jesli nic nie pomoze podeslij do mnie ale wywal przez okno :-)

Pozdr, :-))

[ Dodano: 2005-10-31, 00:06 ]
p.s

zapomnialem attachmentsa zostawic :-)

http://www.rapidsharing.c...e7ecd9994a15c41

[ Dodano: 2005-10-31, 00:10 ]
@mavelius

z 3650 robisz tak samo jak w przypadku 6600, tyle ze sa inne pliki erase, zaraz ci upne :-))

http://www.rapidsharing.c...272745b889dee12

Pozdr, :-)
_________________
PHU MM-GSM Service
ul. Gdanska 9 Kartuzy
83-300 woj.pomorskie
-> tel 506 66 00 77 <-
--------------------------
CENTRUM SERWISOWE
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-23, 02:04   

mam w koncu Prodigy wiec zmienilem soft... i dalej to samo :(
jesli chodzi o resety to nie moge nic zrobic ("unable to...")
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-12-23, 02:59   

mm-gsm, czy ten format podziala tez na 3650? (objaw napis nokia chwila restart i tak wkółko)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
 
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-12-23, 17:08   

Tak ... zeydowanie... miałem to w 3650... Wgraj MCU+PPM... i działa...

mm-gsm jak masz imiei:????????? to po co chcesz wymieniać UPP, Imei leży na UEM a nie na procu... Jeśli po grzebaniu z softem pokazały się ???????? to przeba wgrać do pamięci imei taki jak jest zaprogramowany na UEM... do tego tzreba mieć przeliczonego rpl`a co kosztuje jedyne 50 zł :P

Są na to tańsze metody, ale ja już o tym tutaj nie napisze...
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-24, 01:12   

dobra dobra... ale u mnie to chyba nie bedzie wina softu ani imeia... fon sie przeflashowal ale tak po wlaczeniu przez chwile bialy ekran (bez napisu Nokia) i zero reakcji na klawisze...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
 
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-01-27, 20:25   

witam miałemprzypadek z nokią 3650 podobny to wrzuciłem na jafa i na MCU podałem plik czyszczący flasha i potem wgałem dopiero flash i było ok ale nie wiem czy ten plik moze byćdo 6600
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-02, 23:25   

Domi Jak masz możliwosc to skocz do kogoś ja JAFa walnij jej format user area erase fash i jak przy wgrywaniu nie wystąpią błędy to telefon musi być dobry... (jesli chodzi o pamięć) Nasępną rzeczą jaka może być to procek... W serwisówce są opisane test pointy potestuj troszke... , a jak nie masz czym testować to NOWY UPP. Pamietaj nie zaniżaj wersji UPP jak masz 3.2 to taki musi być... nie wkładaj 2.4 bo nie zadziała :P.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-10, 02:29   

Domi, sprawdz lcd connector, wygrzej upp a jak nie pomoze to sprawdz filtr wyswietlacza (z141) i musi dzialac o ile gdzies nie sa przerwane sciezki w strukturze

PS wygrzanie filtra lcd tez moze czasem pomoc

mm-gsm, w 6600 nie ma czesci V400 nie udalo ci sie strzelic ;p jak juz ktos napisal imei lezy w uemie a nie w upp ;p taki napis pod nickiem mowi sam za siebie ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 6300 biały LCD pietrek998 BB5 6 2011-01-26, 18:14
Brak nowych postów Nokia 6600 ziomex983 DCT-4 1 2012-01-11, 16:06
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów ekran podświetla się na czarno Maciej234 Nokia 6 2012-03-26, 21:10
Brak nowych postów ekran dotykowy jac01 Inni Producenci 2 2013-11-16, 20:07