PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6600 - problem z zasięgiem


6600 - problem z zasięgiem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6600 - problem z zasięgiem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
sapnews 
Nowicjusz


Telefon: 6600
Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 3
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2006-05-20, 11:08   6600 - problem z zasięgiem

Witam,

Mam problem z zasięgiem w mojej 6600.

Wygląda to w ten sposób - zasięg utrzymuje się tylko w dużymi mieście. Falowanie i zanik zasięgu pojawia się po wejściu do pomieszczeń w niższej kondyknacji budynku (piwnice, sklepy, pomieszczenia itp). Natomiast poza dużym miastem zasięg całkowicie zanika. Dopiero po wjechaniu w strefę miasta, zasięg pojawia się ponownie.

Niewiem, czy to dokładnie wina końcówki mocy - czy przypadkiem nie jest to spowodowane przez inną część lub zimne luty.

Jakie jest wasze zdanie.
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-20, 17:19   

sapnews, mysle ze problem w bloku 900MHz... sprawdz czy wykrywa wszystkie 3 sieci na recznym wyszukiwaniu. jesli nie to pewnie diplexer, jesli tak to pewnie koncowka mocy
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
sapnews 
Nowicjusz


Telefon: 6600
Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 3
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2006-05-20, 18:47   

Domi, sprawdziłem i wykrywa wszystkie sieci na ręcznym wyszukiwaniu. Tak więc rozumiem, że mogę się przygotowywać do wymiany końcówki mocy.

Miejmy nadzieje, że to pomoże

Dzięki za info
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-21, 17:12   

sapnews, sprawdz przes wymiana PA'a styki anteny, a bateria normalnie Ci trzyma czy slabiutko ???
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
sapnews 
Nowicjusz


Telefon: 6600
Dołączył: 20 Maj 2006
Posty: 3
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2006-05-21, 22:10   

tranceman, myślę, że bateria trzyma standardowo - oryginalna ok 48h, dodatkowa (jakaś podróbka) ok. 30 - 35h przy średnim użytkowaniu telefonu.

Styki anteny sprawdzałem, dodatkowo zostały lekko oczyszczone pamierem wodnym - jednak nie przyniosło to skutku.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52