PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6610 po wymianie R306 i C310 robi ON i OFF :|


6610 po wymianie R306 i C310 robi ON i OFF :|

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6610 po wymianie R306 i C310 robi ON i OFF :|
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-10, 18:25   6610 po wymianie R306 i C310 robi ON i OFF :|

Mam 6610.. Kolesiowi cos teleofn swirowal. I zaczol grzebac bez rozbierania srubokretem w okolicach anteny. Wyrwal rezystor i kondensator znajdujacy sie po lewej od wlacznika. Dobralem rezystor i kondensator z teleofnu sendo. wstawilem i teleofn sie wlacza. Tzn podswietla sie ekran na niebiesko i diody i po chwili wylacza.. czym to moze byc spwodowane? Moze zle dobralem te 2 elementy? A moze to wlacznik? moze go zamocno przy okazji przegrzalem i dlatego tak swiruje? Czy moze byc to spwodowane czyms innym?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-10, 19:04   

MasterJapko, a jak dobierales elementy ?? na kolor czy wielkosc ? ;p ;] hehe a tak powaznie to skad miales pewnosc ze to takie same elementy (czytaj o takich samych parametrach) ?? sprawdz w serwisowce z jakiego innego fona mozna takowe wyrwac ;]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-10, 19:07   

kuba a jak myslisz:P

Wielkosc i kolor :P
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-10, 20:02   

MJ takie prozaiczne pytaanie - a próbowałeś go przefleszować ?
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-10, 22:49   

xury, grr:/ koncowke od 6610 pozyczylem koelsiowi jutro mi przywiezie dopiero :[

Ale to by sie soft zwalil przez to ze wydrapal R i C?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-10, 23:39   

MasterJapko, jak mozna dopasowywac elementy patrzac na wielkosc i kolor ?? oj japko japko ;p ja chcesz to ja ci dam worek 100 roznych smd ktore beda wygladaly tak samo a jeden to bedzie kondensator a inny rezystor ;p;] o roznych wartosciach ;]

daj fote i pokaz jakie elementy potrzebujesz a ja ci powiem skad mozna takie wydobyc (z jakich nokii) i napisz jakie masz nokiowe trupy - cos sie znajedzie na bank ;];]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-10, 23:47   

MasterJapko, sprobuj z tym wlacznikiem... mialem 6610i ktora tez swirowala przez wlacznik (a wg sprawdzania miernikiem byl dobry!)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-10, 23:52   

tranceman, 8210/3410/t28/Sendo/my-x1/3210/ reszta cholera wie co to jest :P W niektorych plytach niema juz niektorych elementow ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-11, 00:03   

MasterJapko, zdjecie plyty i ktore to elementy ??
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-11, 00:16   


W niebeiskiej ramce z prawej strony od wlacnzika nazwy elementow z serwisowki masz w temacie ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-11, 12:16   

Telefon powinien być przeflashowany... często się tak dzieje po upadku telefonu. (szczególnie 6610, nie wiem dlaczego). Co do dobierania elementów co do jej wielkosci i koloru... ehhh zostawie to bez odezwu bo wkońcu japko to admin ;-P (co wolno wojewodze to nie tobie smrodzie). Ja osobiscie bym dobieram elementy opierając się na ich wartosciach znamionowych (zmierzonych), lub brał oggany z trupów.

PS. Urzywajmy do takich celów serwisówki (tam jest dział PartsList) napewno znajdzemy tam parametry danego elementu ;-)


Pozdrawiam
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-11, 13:07   

mavelius napisał/a:
(co wolno wojewodze to nie tobie smrodzie)
<lol>

mavelius, nie posiadalem trupa 6610
Rezystor sprawdzilem i jest ok okolo 500ohm, ale kondensatora nie jestem w stanie. :/
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-11, 15:06   

MasterJapko,

rezystor morzesz wziac z 3210 na przyklad
r100
r117
r140
r142
r300
r317
r318
r420 itd

kondenstator z 3210
c761


i wiecej kondziorow z 8210 (jakby sie nie udalo z 3210 jedynego wydobyc ;])
c109
c110
c264
c278
c293 itd



pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-11, 15:20   

dobra elementy wiem ze dobralem prawidlowo wiec spadac:P

Ale teraz co moze byc tej nokii? Ona zanim zaczol ten koles dubac i wyrywac te elementy wlasnie tak robila. Podswietlala ekran i diody i pozniej off. Pozniej wezme ja wygrzeje i wykapie.. Moze cos pomoze.. Jak nie to ide po wtyczke i przeflashuje...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-11, 15:26   

to powinienes zrobic na poczatku :P
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Czy phoenix 2008 robi w bb5 downgrade? EMEK SW 1 2008-09-14, 08:24
Brak nowych postów Jaka komórka robi najlepsze zdjęcia wlodarek HW 18 2009-03-01, 11:33
Brak nowych postów N73 po wymianie PA jest tylko zasięg 3G Reich BB5 6 2009-04-24, 20:32
Brak nowych postów Potrzebny flash package Nokia 6610 jarroq DCT-4 6 2009-04-27, 11:27
Brak nowych postów Padł mikrofon - Nokia 6610 realzg DCT-4 4 2009-08-06, 12:57