PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6610 - reaguje tylko na boxa


6610 - reaguje tylko na boxa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6610 - reaguje tylko na boxa
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-06, 18:52   6610 - reaguje tylko na boxa

wlasnie trafila mi sie 6610, podobno stracila zasieg a pozniej sie wylaczyla i nie dala wlaczyc
zero reakcji na wlacznik i ladowarke (bateria ok)
podlaczam pod JAFa i okazuje sie ze wchodzi w local mode, bez problemu daje sie tez wprowadzic boxem w normal mode :)
teraz dziwna rzecz - bez wzgledu w jakim mode jest wylacza sie po nacisnieciu #, inne klawisze dzialaja ok
gdy sie wlaczy boxem z simem to normalnie dziala tylko nie ma sieci, na karcie plusa na recznym znalazlo tylko IDEE, gdy dalem wybierz fon sie wylaczyl
domyslam sie ze zwalona PA, ale czy ona moze powodowac to dziwne zachowanie i brak reakcji na power/ladowarke?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-07, 22:02   

Wylutuj PA i Diplexer. W tej kolejnosci i sprawdz jak się bedzie telefon zachowywał. (rozumiem ze przeflaszowanie nic nie dało) (rozumiem ze PM też flashowałeś)

Jeśli bez PA i diplexa bedzie to samo, to ja stawiam na UEM (proponuje go na samym początku wygrzać, bo może pomoże a mniej roboty)

Napisz co aktualnie wymyśliłeś

[ Dodano: 2006-03-07, 22:04 ]
aha... rozumiem też... że testy UPP też były... (naturalne jeśli flashowałeś), a tego nie napisałeś.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-07, 22:41   

hmmm... ten telefon jakis dzwiny wogole - caly czas mi go widzi jako NHL-4 czyli 7210... pod flasherem dziala i na sofcie 6610 i 7210, na baterii nie dziala wcale. co do tego klawisza to chodzi o to ze jak sie przycisnie plyte w tym miejscu a nie o sam znaczek #
wgralem teraz PM 6610 i nadnej zmiany...
koncowki juz nie ma bo wczoraj wylutowalem, UPP, UEM, FLASH i RAM tez grzalem, cala plyte kapalem
dodam ze przycisk power dziala bo jak wlacze flasherem to moge przyciskiem wylaczyc i ponownie go wlaczyc (tylko ze wchodzi w local mode)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-03-09, 09:27   

a normalnie flashuje? Bo jak ją przeflashujesz to bedziesz miał pewność, że UPP i Flash są ok. Wiesz co... podmień, lub wygrzej Mjolner... bo tylko to zostaje. Moim zdanem wszystkoe układy raczej są dobre. Bo jak był zwalony UPP i flash to nie włączył by się wcale. Zostaje UEM i Mjolner, ale jaki wpływ ma Mjolner do klawiszy? Nie ma bo ten układ odpowiada za radiówke. O ile się nie myle bez Mjolnera słuhawka też się nie włączy, może jestem w błędzie, ale myśle ze dobrze mówie.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-09, 17:06   

mavelius, flashuje normalnie, jesli chodzi o klawisz to:
Cytat:
co do tego klawisza to chodzi o to ze jak sie przycisnie plyte w tym miejscu a nie o sam znaczek #

wygrzeje Mjolnera bo faktycznie zapomnialem o nim ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [3650] Tylko świeci ekran na biało korpi Nokia 3 2010-05-06, 22:41
Brak nowych postów [Nokia 6080] Wyswietlacz tylko się po... korpi DCT-4 3 2010-11-20, 23:54
Brak nowych postów [E51] Tylko biała dioda korpi BB5 0 2011-02-22, 15:32
Brak nowych postów Nokia N95 8GB padła po podłączeniu bo... Mankovich BB5 0 2012-10-12, 15:29
Brak nowych postów [MyDevil.net] Hosting pod node.js, ro... MyDevil Kosz 0 2014-10-25, 00:18