PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 6610I NIe da sie włączyć??


6610I NIe da sie włączyć??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 6610I NIe da sie włączyć??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Demilio
Nowicjusz


Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 8
Wysłany: 2006-01-29, 16:02   6610I NIe da sie włączyć??

witam zakupilem uszkodzoną nokie 6610 no i problem w tym że jak nacisne guzik wlanczania diody zaswieca sie na chwilke i zaraz gasną. W czym problem aha i zauwazylem jak podłącze ładowarke to wogóle nie da sie go włączyc nawet mignięcia diódek. Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


mrELO 
Starszyzna
Złośnik :D


Telefon: 6070
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 847
Skąd: Opoczno
Wysłany: 2006-01-29, 17:34   

a jak podlaczasz ladowarke to pokazuje ze laduje ??
^
 
 
     
Demilio
Nowicjusz


Telefon: Nokia
Operator: Era
Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 8
Wysłany: 2006-01-29, 19:06   

wlasnie ze nic nie wyswietla kompletnie nic .
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-29, 21:03   

Proponuje zrobic jej odprazajaca kapiel w acetonie (na bazie Izopropanolu) badz jezeli masz ochote sie przejsc do sklepu elektorniczego i kupic czysty Isopropanol to tez polecam. Po aromatycznej kapieli po ktroej twoje miejsce pracy bedzie bardzo narazone na zapalenie sie oparów ;) proponuje delikatnie go osuszyc [suszarka badz Hot Airem z Powietrzem na Max i temperatura okolo 80-100'C (Air 8, Heater 2,5)] Po osuszeniu wlaczyc Hot Air na okolo 280-300'C max, nawiew 4,5, podlac płyte fluxem RMA - 223 i pozadnie wygrzac :) Jezeli to nie pomoze a wczesniej nie probowales go poprostu sflashowac to zrob to po tych wszytkich zabiegach. JEzeli te proste serwisowe czynnosci nie pomoga, to proponuje pozbyc cie telefonu w trybie natychmiastowym, badz jezeli mamy jakies pojecie o elektornice, znamy angielski w stopniu srednio podstawowo zaawansowanym i potrafimy korzystac z komputera i zasobow internetu poszukac i poczytac solucje serwisowki i fora, moze akurat ktos mial taki problem i sobie poradzil ;)


Pozdrawiam
MasterJapko
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-01-31, 22:48   

Tylko flash... nic wiecej nie grzeb...
miałem takich wuchte.... nie grzeb po pogorszysz... napisz co bedzie się dziao po przeflashowaniu, jak nie wstanie to potem bedziemy myśleć dalej
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
gulczofresz 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 3310
Operator: Sami Swoi
Wiek: 28
Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 20
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2006-02-09, 20:24   

masz najprawdopodobniej uszkodzony wlacznik telefonu albo nawet to gniwazdko w ktore wklada sie ladowarke.
moze to byc takze uszkodzenie plyty glownej albo uszkodzenie oprogramowania.
_________________
Gulczofresz, specjalista, znawca i pasjonat GSM
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Nokia 6610i Dawid2289 Simlock 5 2009-04-16, 10:39
Brak nowych postów Nokia 3100 brak włącznika - jak włącz... Soni DCT-4 4 2009-09-05, 08:35
Brak nowych postów Asus, jak włączyć bluetooth? .atraM Komputery 8 2010-03-07, 14:51
Brak nowych postów Problem z łączeniem usb oraz flashem ... Pietras8978 DCT-4 4 2010-03-13, 14:44
Brak nowych postów [KG800] Nie chce się włączyć korpi LG 1 2010-03-24, 15:41