PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 7710 wisi na ekranie startowym


7710 wisi na ekranie startowym

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » 7710 wisi na ekranie startowym
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
crizz1000 
Nowicjusz



Telefon: spv m700
Operator: Plus
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 20
Skąd: LUBLIN
  Wysłany: 2009-02-02, 16:17   7710 wisi na ekranie startowym

witam wszystkich jaka moze byc przyczyna ze telefon wlacza sie do ekranu powitalnego "nokia" i koniec. oddawalem tel do serwisu to stwierdzili ze nie moga oprogramowania wgrac bo im odrzuca :shock: w takim razie jaka to moze byc usterka hardware? szukac lepszego serwisu? wiem ze na tym forum jest sporo dobrych serwisantow wiec prosze o wypowiedz
^
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-02-02, 17:47   

crizz1000, Możliwe że to wina flasha.
Jak sam nie czujesz się na siłach by to naprawić to możesz poszukać jakiegoś innego serwisu , może się podejmą naprawy.
^
 
  Skype
     
crizz1000 
Nowicjusz



Telefon: spv m700
Operator: Plus
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 20
Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2009-02-02, 18:06   

planuje sobie jafa kupic ale tak na poczatek to ciezki przypadek....
a jak to jest z tym kablem uniwersalnym fbus 9w1 lepszy taki czy dedykowany do danego modelu jest jakas roznica
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 29
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-02-02, 21:51   

crizz1000, miałem podobny przypadek z 6280, z telefonu wycinało soft i potem stawał na napisie nokia, za każdym razem trzeba było wgrywać oprogramowanie na nowo aż w końcu przestało dawać się wgrywać nawet jaf tego nie ruszał i wtedy to była wina flasha i fon poszedł na straty.

co do tego kabla różnicy nie ma żadnej, lepiej kupić uniwersalny bo będzie działać ze wszystkimi telefonami oraz nowymi które wyjdą na rynek
^
 
  Skype
     
crizz1000 
Nowicjusz



Telefon: spv m700
Operator: Plus
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 20
Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2009-02-10, 20:35   

zakupilem sobie jafa i przy flashowaniu wyskakuje blad
Boot jest gotowy...
FLASH ID0: 2A7E0001 <=> SPANSION -> Type not in database Addr0: 0x01000000 - 0x01FFFFFF, SectorSize0: 10
FLASH ID1: 00010000 <=> Flash -> not used Addr1: 0x02000000 - 0x02FFFFFF, SectorSize1: 0
First 16 bytes: AD 7E B6 1A 1B BE 0B E2 7D 58 6B E4 DB EE 65 14
Flash ID wynosi 0x7E2A0100
Loader to C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\m_amd.fia
Loader version: 04.46.01 -> Revision: 0007
Wielkość Loadera to 0x8130; Loader chk: 27
Błąd przy ładowaniu loadera!

o co chodzi?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów samsung e250 lokalizacja na glownym e... cep Samsung 1 2008-02-10, 10:24
Brak nowych postów Paczka jezykowa nokia 7710 skad? crizz1000 DCT-4 6 2009-01-29, 08:10
Brak nowych postów Nokia 7710 zmiana symbiana pioneerGSM Aplikacje 4 2009-02-08, 19:12
Brak nowych postów Lg Ku990i tapeta na pełnym ekranie? Lucas_21 Aplikacje 0 2010-03-04, 17:21
Brak nowych postów bajzel na ekranie [xperia x8] amar4nt HW 1 2013-08-28, 20:33