PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czym flashować DCT-4 ??


Czym flashować DCT-4 ??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Czym flashować DCT-4 ??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Dawit000
Nowicjusz


Telefon: Kilka
Operator: Plus
Dołączył: 09 Gru 2005
Posty: 51
Wysłany: 2006-01-30, 14:14   Czym flashować DCT-4 ??

Czy wszystkie nokie z seri DCT4 flashuje sie tylko boxem czy jakieś można kablem??
Ostatnio zmieniony przez wntl 2006-01-30, 14:34, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-01-30, 14:32   

Dawit000, można chinolem, ale tym można łatwiejj uwalić niż naprawić
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-01-30, 15:26   

ja polecam z TANICH boxow - prodigy
sam sobie niedlugo taki sprawie i będzie dobrze :]
pozdrawiam!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
matys 
Nowicjusz



Telefon: komórkowy
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Cze 2005
Posty: 61
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-01-30, 17:51   

osobiście polecam gryffina takowego posiadam i jestem zadowolony nie uwala telefonów i obsługuje większość znanych telefonów
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-01-30, 22:10   

Prodigy ma podobne możliwości jak gryfin tylko że nie bierze BB5, też nie uwala fonów, potrafi naprawić bluetooth zwalony np. przez chinola
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-01-30, 22:33   

bercik12345 napisał/a:
Prodigy ma podobne możliwości jak gryfin tylko że nie bierze BB5

Z tego co na forum sie doczytałem to można "updatować" prodigy na nemesisa i wtedy niby ruszą bb5.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-01-30, 23:40   

no ale są to nie potwierdzone jeszcze informacje. Jak ktoś zflashuje i np. 6630 będzie działać to wtedy uwierze w to że prodigy bierze bb5
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-01-31, 09:35   

a po co takie kombinacje... wiadomo żenokii na naszym rynku jest najwięcej - opłaca zainswestować troche więcej i kupić jaf'a albo mt-box (by gryffin team) i miećspokuj na dłuższy czas - support itp a nie jakieś stare boxy których support skończył się ponad rok temu
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
thomx 
Nowicjusz



Telefon: Nokia :)
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 42
Skąd: Bodom
Wysłany: 2006-01-31, 10:04   

no to jeszcze ja sie dołącze :)

po pytaniu widac ze <tak jak ja> załozył go poczatkujący, z chinolami lepiej sie nie bawic a jak cos kupowac to na poczatek lepiej cos uniwersalnego, wiadomo najwiecej Nokii jest ale przecież np Siemensów tez nie mało. Na poczatek najlepiej chyba Tornadko ... No w sumie na poczatek i do konca :)
_________________
dużo nie wiem ... jutro bedzie tego mniej :)
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-18, 08:46   

bercik12345, dodam ze prodigy potrafi uwalic telefon :]
niestety ale wersje z nowszym flashem psuje, usuwa flash a wgrac nie potrafi :/ i trzeba ratowac czyms innym (drozszym)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-18, 15:42   

Napisze jak jest naprawde.

Flashować można DCT4 boxem własnej roboty... ale za jakość takiefo flashowania już nie odpowiadam.

Chinole? hmmm nie miałem doczynienia z tego typu sprzętem... nie sądze, aby były dobrej jakości.
Prodygy - to dość przestarzały box... wiele słyszałem o tym sprzęcie i wniosek jest taki, że ten telefon robi wszystkie telefony ze starszymi procami. (nie pamiętam numerów, których nie robi), ale pozatym prodygy nie robi problemów. Ja osobiscie bym nie flashował BB5et tym boxem po jakiś modyfikacjach, stawiam ze na 100 6630 taki box dobrze zrobi 10.

Tornado - box budowany na bazie Prodigy... troszke lepszy od prodyga. Tornado zostało rozbudowane o kilka modeli np SE, Samsung. Sam posiadam Tornado + HWK i ten box bardzo dobrze robi SE... Znowu z nokiami jest troszke trudniej... Tornado robi bo robi nokie, ale występują problemy, np 3220, 6020, 6060, i czasami z 6310i są jeszcze problemy z nowymi procami w 3120... jak jest nowy to klucha nie działa. Nie wiem jak wygląda flashowanie BB5 nie robiłem tego tronadem, z prozaicznej przyczyny mam J.A.Fa i po co mam ryzykować.

J.A.F - box nie sprawia problemów... poprostu mam tego boxa i jest naprawde światny do robienia noki... Mając JAFa i Jiga do telefonu (noki) można powiedzieć, że zrobimy każdy telefon noki bez wyjątku... nie spotakłem się z telefonem, którego JAF nie rusza... BB5 flashują ją bez problemu... tylko szkoda ze nie wali loków z tych telefonów... ale LOKA z BB5 zdejmuje tylko... Kto? Chack Noris... On już wiedział jak to zrobić przed wydaniem pierwszej BB5tki na rynek. ;-)
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-18, 19:20   

mavelius, zapomniałeś napisać o twisterze - niby to samo co tornado, ale na nim nie miaem problemów z żadną nokią, ani z innym telefonem. Z BB5 sobie tez radzi świetnie oczywiście z HWK (lub bez :D) oczywiście jak ma się dobre kabelki i wydajne prądowo usb.
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-19, 19:00   

HWK nie ma nic do noki...

HWK to moduł obsługujący SonyEriksony. To czy jest HWK czy go nie ma, nie wpływa na to czy box lepiej pracuje z nokiami czy nie.

Twister to jak dla mnie to samo... W sumie to się różni tylko nazwą i procesorem, ktróry ma i tak takie same parametru... Tego ostatniego nie jestem pewnein bo tak mi się obiło o uszy. Może ktoś z Was wie wiecej na ten temat
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-02-20, 20:00   

tornado twister n-box - to to samo - najlepiej do nokii mieć komplecik - coś od sarasa jaf mt-box ewentualnie stary gryffin - i robimy praktycznie wszystko - nekóre boxy nie maja funkcji innych - nie maco faworyzować poszczególnych boxów - nie ma jednego doskonałego sprzętu dlatego posiadanie kilku jest dużą zaletą :D
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
tadek26 
Nowicjusz


Telefon: 692741256
Operator: Era
Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 2
Skąd: Łomza
Wysłany: 2006-02-23, 13:14   

A ja mam Prodigy własnej roboty i jestem zadowolony (robie proste modele 6310, 3510 ....)
Dla chcacego nic trudnego.
Za niewielka opłata moge pomóc w realizacji "boxa"
Pozdrawiam
_________________
brak
Ostatnio zmieniony przez mdawidm 2006-02-23, 13:27, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: