PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > filtry LCD, klawiatury...


filtry LCD, klawiatury...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » filtry LCD, klawiatury...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-09-18, 23:01   filtry LCD, klawiatury...

tak sie ostatnio zastanawiam teoretycznie - czy filtry lcd i klawiatury w nowszych nokiach sa konieczne? jakos w starszych ich nie bylo i nic sie nie dzialo. dlaczego zastosowali je w nowych nokiach? co sie stanie jesli by taki filtr zmostkowac (oczywiscie odpowiednie linie)?
co o tym myslicie?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-09-18, 23:04   

Domi, a mi sie wydaje, że gdzies czytałem o ich mostkowaniu...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-09-18, 23:05   

Da się. Testowane.
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-09-19, 21:17   

Tak.. Da się, ale czasami przytrafiają się różne niespodzianki typu... wciskając 5 wychodzi inna cyfra, lub wcale nic się nie pokazuje, jest to raczje radkie, ale sporadycznie może wystąpić
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-09-19, 23:17   

mavelius, moga jak zle polutowane - to sa tylko polaczenia i nic wiecej a taki filterek pelni role jakby bezpiecznika - jak zle polutujesz to beda takie fazy a jak jest wsio ok to nie ma zadnych problemow

a co do potrzebnosci - skoro sa to mysle ze nie na darmo - lepiej wymienic np w 6230 emi niz martwic sie nad klejonym uemem ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-09-20, 21:36   

nie wiem czy czytaliście, ale np. w kartach graficznych na wyjściu analogowym są filtry na kolorach (3 szt.), ale tylko w europejskich wersjach, w wersjach z USA są one pomostkowane. Filtry te troche zniekształcają obraz (tzn nie jest on tak ostry), można normalnie zmostkwoać te filtry i mamy lepszy troche obraz.

Filtry te są montowane z powodu ostrych przepisów dotyczących promieniowania elektromagnetycznego, normy te w USA są niższe i tam takich filtrów stosować nie trzeba.

Byćmoże z tego samego powodu w telefonach montowane są takie filtry w najmniej oczekiwanych miejscach (trzeba by porównać z wersjami z USA, może tam ich nie być...)
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Blokada klawiatury w nokii N70 kielek BB5 2 2009-06-12, 19:25
Brak nowych postów Płyta klawiatury N73. albert29 BB5 6 2009-08-02, 16:27
Brak nowych postów Nokia N80 filtr klawiatury sweex007 BB5 8 2009-08-15, 09:53
Brak nowych postów Brak podświetlania klawiatury dolnej ... wasiesto BB5 3 2009-10-16, 22:04
Brak nowych postów wyswietlacz nie działa i podswietleni... zabasta BB5 0 2009-11-24, 10:40