PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Gry z N-Gage na nokii 6600


Gry z N-Gage na nokii 6600

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Gry z N-Gage na nokii 6600
Zamknięty przez: MasterJapko
2006-07-18, 01:12
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
good_man 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6600
Operator: Plus
Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 4
Skąd: Lipiny City
Wysłany: 2006-07-17, 19:37   Gry z N-Gage na nokii 6600

Witam. Jestem tu nowy i nie wiem czy umiescilem to w dobrym dziale. Jezli w zlym to przepraszam. Chodzi mi o to jak zrobic zebm mogl grac na swojej n6600 w gry z N-Gage bo slytszalem ze tak sie da!! ;)
^
 
 
     
AdSense


Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-07-17, 21:20   

good_man, oczywiscie ze sie da, ale nie wszystkie gry chodza
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-07-17, 22:04   

Znalezione w necie:

Gry z N-Gage da się zainstalować na Nokii 6600 (co do 3650 to nie wiem) w następujący sposób:
1. Instalujesz w telefonie program który nazywa się blzinstapp.
2. Wgrywasz na kartę pamięci gierkę która Cię interesuje.
3. Uruchamiasz blzinstaapp i dajesz instal.
I to by było koniec, masz już zainstalowaną gierkę z N-Gage.

Sa, powiedzmy, 2 rodzaje tych gier:

1. Pierwsze to pliki "nazwagry.blz" np: tombraider.blz, do ktorych potrzebujesz programu o nazwie - blzinstapp.sis - po zainstalowaniu tego programu na nokii wrzucasz taka gre na karte pamieci za pomoca np: czytnika kart(najlepiej) i program juz zainstaluje gre(a wlasciwie rozpakuje). I pamietaj zeby nie umieszczac tej gry w zadnym katalogu w przeciwnym razie program wyswietli Ci komunikat -brak danych.
2. Druga grupa to spakowane archiwa. W takim przypadku rozpakowyjesz takie archiwum na kompie w wrzucasz zawartosc katalogu "system" do tego samego katalogu na karcie pamieci i zaczynasz gre.

Pamietaj:
1. ze gry z n-gage to nie javy i zajmuja naprawde sporo miejsca i zebys mogl pograc to zwolnij jak najwiecej megabajtow bo bedziesz sie dziwil, dlaczego gra nie chodzi,
2. nie kazda gra z n-gage chodzi na n6600.

spis gierek z ngage dzialajacych lub nie na n6600:

Dzialajace:

Crash Nitro Kart - drobny problem z menu ale w sama gre da sie grac
Pandemonium - niestety działa tylko pierwszy poziom
Puyo Pop
Rayman 3 - wypas
Tomb Rider
Virtua Tenis
Moto GP
Red faction
FloBoarder
Spiderman 2
Pocket Kingdom: Own The World
SSX Out Of Bounds BETA
WWE Aftershock BETA
Tony Hawk's Pro Skater - ale musi być zainstalowana najpierw na NGage
Operation Shadow

Grafika - nie da sie grac, nic nie widac
Aspen
Asphalt: Urban GT
Colin McRae Rally 2005
Marcel Desailly Pro Soccer
SonicN
X-Men Legends BETA
Pathway to Glory
Tiger Woods PGA Tour Golf
Splinter_Cell_-_Team_Stealth_Action
Tom Clancy’s Ghost Recon:Jungle Storm
Splinter Cell - Chaos Teory 3D

Dźwięk - trzeba wylaczyc dzwiek w opcjach i mozna grac.
Fifa Soccer 2005
The Elder Scrolls Travels – Shadowkey
Call of Duty - działa trochę wolno

W ogóle nie dzialaja - nie chca sie zainstalowac badz wysypuja sie przy loadingu
Requiem of Hell
Fifa Soccer 2004
Bomberman
The sims
King Of Fighters Extreme BETA
Worms_World_Party_BETA_NGAGE-ENGAGE
Puzzle Bobble VS

nie wiele tego, ale i tak mogą się pojawić problemy z ich uruchomieniem, ze względu na małą ilość ramu w telefonie(bodajże tylko 500kB). Przed uruchomieniem gry trzeba zamknąć wszystkie programy "działające w tle" np: NaturalRecorder. I przyda się dodatkowo restart fona.

Możesz też przeczytac => http://www.elektroda.pl/r...ic.php?t=224910
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-17, 23:05   

jak masz złe kolory to trzeba zastosować colorfixa
:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
good_man 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6600
Operator: Plus
Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 4
Skąd: Lipiny City
Wysłany: 2006-07-17, 23:19   

OK dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi ;) Wszystko jasnne!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 6600 ziomex983 DCT-4 1 2012-01-11, 16:06
Brak nowych postów zdjecie simlocka na nokii 6303c molo1985555 Simlock 1 2012-02-02, 16:37
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13
Brak nowych postów Box do Nokii - Co i jak? 1496 Nokia 1 2012-08-27, 18:21
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40