PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > IrDA i N7650 a OXYGEN PHONE MANAGER


IrDA i N7650 a OXYGEN PHONE MANAGER

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » IrDA i N7650 a OXYGEN PHONE MANAGER
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
gmyrek 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 7650
Operator: Plus
Wiek: 51
Dołączył: 02 Cze 2005
Posty: 7
Skąd: Międzyrzecz
  Wysłany: 2005-06-02, 19:20   IrDA i N7650 a OXYGEN PHONE MANAGER

Posiadam N7650 zakupiłem do niej port podczerwieni Irda posiadam soft
"OXYGEN PHONE MANAGER II PL" i nie wiem jak to wszystko ugryźć?.
A mianowicie jak to wszystko połączyć by to funkcjonowało. Podłączyłem
urządzenie IrDA do portu USB zainstalowałem stosowny sterownik wgrałem
soft w\w. i nic OXM po parafce na irda - soft milczy jak grób nie wykrywa
telefonu.

proszę was o pomoc w tej materii.
^
 
     
AdSense


maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2005-06-09, 16:56   

mozliwe ze masz wersje starsza wersje oxy ktora jeszcze nie obsluguje tego fona.
rozumiem ze jest polaczenie telefon-->komputer
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 72
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-06-09, 18:20   

gmyrek, aby skomunikować 7650 z PC przez irda używając OPM musisz zainstalować odpowiednią wersję Oxygena, tzn for Symbian.
Szczerze powiedziawszy OPM for Symbian to shit. Wystarczy sama irda aby transportować pliki między tym telefonem, a jeśli chcesz robić np. backup to polecam PC suite for 7650 do ściągnięcia ze strony Nokii.

I jeszcze jedno gmyrek, zmień temat na małe literki, bo nikt nie lubi jak się krzyczy ;) ; odsyłam do przeczytania regulaminu
^
 
 
     
Fifiel 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 7650
Operator: Orange
Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-08-13, 16:16   

Ja mam OPM for Symbian i mi to nie dziala... OPM niw wykrywa fona... Co moze byc przyczyna i co mam ustawic?? Pomozcie prosze...
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-08-13, 21:56   

Wiekszość problemów z IRDA jest spowodowana tym, że trzeba w ustawieniach IRDy przestawić predkość na 11520 i na irdach opartych na Sigmatelu przestawić na kompatybilność z Sigmatel 4012 na Sigmatel 4000, aby poprawnie dzialała z Nokiami.
^
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-08-14, 09:21   

xury, moim zdaniem też trzeba pogrzebać w Oxygen. Popatrzcie na załącznik (ja nie miałem tego tak ustawione to program nie chciał mi fonika wykryć).
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-14, 13:11   

A ja mam takie małe pytanko: czemu został wygrzebany taki trup?? Jego data to: 2005-06-02 czyli ponad rok!
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-08-14, 17:05   

seba123, ja fo znalazłem w dziale ost. tematy na portalu więc odpowiedziałem, ale zapomniałem sprawdzić date napisania tematu.
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-08-14, 20:36   

a ja nadal twierdzę że wiekszość problemów IRDA-Nokia jest z tego powodu ponieważ wiekszość cheapowych Irda pod usb oparta jest na Sigmatelu lup podobnym kluczu i standardowo po instalacji jest ustawiona na 40000 bps i nie wspópracuje z wiekszościa Nokii. Temat co prawda trup, ale wielu ludzi ma problem z Irdą i dobrze się stało że go nowy user odkopał, bo nie było o tym pisane i nie podane było rozwiązanie. Jaestem przekonany że 80 % przypadków niedziałania Irdy jest właśnie z tego powodu. Przetestowałem dziesiątki urzadzeń podczerwieni i jeszcze nie zdarzyło mi się żebym jakiejś nie zmusił do działania oczywiście jesli nie byla totalnie skopana.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów phone restricted rafal-zgierz DCT-4 3 2009-04-03, 20:20
Brak nowych postów EF 81 mobile phone menager Cryman BenQ-Siemens 0 2009-06-10, 16:32
Brak nowych postów Ładowarka my phone k530i !!!! logos2000 Inni Producenci 13 2009-10-18, 12:20
Brak nowych postów Windows Phone NOKIA marekn93 Ginger 8 2012-07-01, 12:17
Brak nowych postów Sony xperia Sola vs HTC 8S Windows Ph... dawcu Co wybrać? 3 2013-02-11, 18:45