PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Irda i nokia 6510


Irda i nokia 6510

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Irda i nokia 6510
Przesunięty przez: Domi
2006-09-12, 21:57
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
zepter91 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 5510
Operator: Heyah
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 21
Skąd: Z Warszawki
Wysłany: 2005-04-10, 18:48   Irda i nokia 6510

Mam taki problem mam tak jak w temacie irdę i wszystko ok jak biorę info z fona (smsy,książka tel itd.) to ok. a jak chcę coś wysłać do telefonu (logo,dzwonek ,itp. to nie chce za chiny ludowe wysłać.Co może być powodem i jak temu zaradzić?!A i wysyłanie nie działa żadnym progsem
_________________
Chodzę w golfie wujku Adolfie
^
 
 
     
AdSense


fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-11, 08:49   

jakiś komunikat? irda na usb?? prędkość na kompie taka sama jak w telefonie ustawiona??
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
zepter91 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 5510
Operator: Heyah
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 21
Skąd: Z Warszawki
Wysłany: 2005-04-11, 10:51   

fijar napisał/a:
jakiś komunikat? irda na usb?? prędkość na kompie taka sama jak w telefonie ustawiona??
Chyba nie da się ustawić w noki :cry: .
_________________
Chodzę w golfie wujku Adolfie
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-11, 11:26   

nie znam wszystkich telefonów na pamięć a nokii z irdą akurat nie mam pod ręką, może byś napisał co masz za irdę bo w innym wypadku nie za bardzo możemy pomóc.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
zepter91 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 5510
Operator: Heyah
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 21
Skąd: Z Warszawki
Wysłany: 2005-04-11, 11:33   

fijar napisał/a:
nie znam wszystkich telefonów na pamięć a nokii z irdą akurat nie mam pod ręką, może byś napisał co masz za irdę bo w innym wypadku nie za bardzo możemy pomóc.
jakiegoś kingsuna :-/
_________________
Chodzę w golfie wujku Adolfie
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-11, 11:50   

kingstona jak już więc chyba irda usb.
----------------------------------------------------------
Zrywanie połączenia podczerwieni

Rozwiązanie jest bardzo proste.

Większość konwerterów USB-IrDA opartych jest na chipsecie Vishay.

W systemach Windows 98/SE/Me należy instalując sterownik do urządzenia wskazać katalog o nazwie Vishay.

W systemach Windows 2000/XP trzeba w zaawansowanych właściwościach urządzenia Klucz szyfryjący Sigmatel (kategoria Urządzenia podczerwieni) zmienić rodzaj przekaźnika na Vishay.
--------------------------------------------------------
to znalazłem. Spróbuj.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
zepter91 
Nowicjusz



Telefon: Nokia 5510
Operator: Heyah
Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 21
Skąd: Z Warszawki
Wysłany: 2005-04-11, 11:52   

fijar napisał/a:
kingstona jak już więc chyba irda usb.
----------------------------------------------------------
Zrywanie połączenia podczerwieni

Rozwiązanie jest bardzo proste.

Większość konwerterów USB-IrDA opartych jest na chipsecie Vishay.

W systemach Windows 98/SE/Me należy instalując sterownik do urządzenia wskazać katalog o nazwie Vishay.

W systemach Windows 2000/XP trzeba w zaawansowanych właściwościach urządzenia Klucz szyfryjący Sigmatel (kategoria Urządzenia podczerwieni) zmienić rodzaj przekaźnika na Vishay.
--------------------------------------------------------
to znalazłem. Spróbuj.
Wiem gdzie to jest ale nie mogę znaleźć rodzajui przekaźnika

Mam cości ktakiego
_________________
Chodzę w golfie wujku Adolfie
^
 
 
     
MrKNR 
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 24 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: BiElSk pOdLaSkI
Wysłany: 2006-09-12, 14:41   

Moim skromnym zdaniem stare nokie mialy takie cos ze nie da sie przesylac loga itp. W tych modelach da sie tylko wysylac dokumenty czyli sms, ksiazke adresowa itp :] Pozdro
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-12, 18:19   

MrKNR, odkopałeś trupa! A tak pozatym to 6510 to juz raczej DCT-4 jest...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39