PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak założyć simlock w nokii dct4


Jak założyć simlock w nokii dct4

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Jak założyć simlock w nokii dct4
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2006-05-23, 19:04   Jak założyć simlock w nokii dct4

Witam mam małe pytanko jak założyc simlocka na nokie 6260 ?? konretniej mi chodzi czy to moge zrobić przy jakiegoś kodu czy musze boxem ?? Aha i simlocka chcialbym zolzyc na plusa
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-23, 19:19   

max453, kodem nie zrobisz, tylko box
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-23, 19:56   

no nie byl bym tego taki pewien......
DCT4 to wlasciwie to samo co DCT3 (to nie zart!!)

w DCT3 dalo rade zalozyc kodem ale simlock musial miec jakis tam status (chbya user) a fabrycaznie jest tam status factory, i wtedy nie da rady...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2006-05-23, 21:39   

no wiec da rade zalozyc tego simcloak kodem czy nie ;d??
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-23, 22:16   

max453, nie ;]
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-05-24, 09:33   

kodem nie ;/ ale ja masz boxas wgrywasz odpowiedni pliczek i ma działać... ewentualnie łatwiej używając KarwosSuit'a ma opcje relock...
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-05-24, 09:53   

kodem można założyć simlocka na tą sieć na którą już był...

poprostu tabela z simlocka mi wygląda tak :
Simlock1 - kod operatora - status - ilość żle wpisanych kodów,
Simlock2 - kod povidera - status - ilość źle wpisanych kodów,
Simlock3 - już nie pamietam co :P - status - ilość źle wpisanych kodów
Simlock4 - numer karty SIM - status - ilość źle wpisanych kodów

i teraz jak ściągamy simlocka mamy 7 różnych kodów, na 7 różnych kombinacji z tymi simlockami, a kod nr 7 ściąga wszystkie simlocki. Ściąga tzn. ustawia status na "open" (ściąganie kodem), bo np. w DCT3 rolis ustawia kod sieci na 00101 i resztę na 0000000
I teraz po wpisaniu odpowiedniego kodu (z numerem operaotora na którego był simlock) można ponownie zmienić status z "open" na "close" przez co simlock ponownie zacznie działać...w sumie to powinno zadziałać...ale tylko na telefonie który miał simlocka i został on ściągnięty kodem i tylko na tą sieć na którą był simlock.
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2006-05-24, 12:36   

1) simlock byl sciagniety kodem
2) chce zalozyc simlocka na ta siec na ktora juz byl..
wiec teraz tak po ludzku to jak zalozyc tego simlocka kodem ;D??
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-24, 13:01   

max453, wpisz

*pw+26001+1#

i powiedz co masz ;]
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2006-05-24, 13:03   

i dupa ;/ pisze "niedozwolone" tylko mam z karta czy bez karty wpisywac ??

[ Dodano: 2006-05-24, 14:05 ]
wpisywalem i z karta i bez i to samo ;/
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-05-24, 15:29   

poprostu sie musisz pogodzić nie mozna w dct-4 zakładać sima kodem !! box i odpowiedni plik... gdyby mozna było kodem to prawdopodobnie solucja z boxem by nie powstała - aha inne wyjście to wgranie beckupa pm'a ;]
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40