PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jakim programem mozna scignac SIMA z 3100 za pomoca kabla???


Jakim programem mozna scignac SIMA z 3100 za pomoca kabla???

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Jakim programem mozna scignac SIMA z 3100 za pomoca kabla???
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
maciek_zdww 
Nowicjusz


Telefon: 603069073
Operator: Plus
Dołączył: 19 Maj 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-05-19, 21:44   Jakim programem mozna scignac SIMA z 3100 za pomoca kabla???

Witam
Chce sciagnac simlocka z Noki 3100, nie moge zrobic tego kodem zostaje tylko kabel jakim programem mozna to zrobic.

Z góry dzieki!!!
^
 
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-05-20, 08:48   

maciek_zdww, niestety zwykłym kablem tego nie zrobisz, pozostaje serwis ...
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-05-20, 10:00   

wntl, no nie wiem...z 6310i czy z 3510/3510i ściągałem zwykłym kablem sima (nomralnym MBUS'em z kompletu od Dejana, 6310 poszła końcówką od 6210, a do 3510 kupiłem końcówkę bo kabel miałem a niemiałem wtyczki żeby sobie dzwonki powgrywać - to było jeszcze za czasów kiedy nie było kalkulatorów) :) dlatego (nie wiem czy 3100 by nie poszła, w końcu to nie najnowszy model i jeden z tych prostych).

Z drugiej strony może i masz rację pisząć "zwykłym kablem" bo to z regóły jest FBUS a potrzeba MBUS'a...jak sie dorobię BOX'a i będę miał jakiś telefon na wywalenie (DCT4) i będę go mógł naprawić to zajmę się programem do ściagnia simów z DCT4 przez MBUS'a...ale to pewno będzie już w czasach gdzie wszyscy będę mięli BOX'y....przecież tak teraz tanieją (klon JAF'a za 99zł, albo własnoręcznie złożone Prodigy)
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
maniek600p 
Nowicjusz


Telefon: kilka:)
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 44
Skąd: Otwock
Wysłany: 2006-05-20, 11:59   

*****
_________________
http://dziecineostrady.prv.pl
Ostatnio zmieniony przez maniek600p 2012-10-09, 23:02, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-05-24, 10:10   

maniek600p, gdyby to był chinol to bym napisał że to chinol....ehh...zwykły MBUS...

gdzieś na forum pisałem już o tych programach..np. JIC DCT4 Unlocker czy Nokia DCT4 Tweak by TechTron
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-05-24, 12:34   

grzesiek1711, a moglbys wrzucic gdzies ten program?
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 3100 nomercy94 DCT-4 5 2011-03-12, 15:17
Brak nowych postów Przeróbka kabla FRUNEK1 DCT-3 7 2011-11-15, 17:49
Brak nowych postów problem z programem Update Service konstantin Sony Ericsson 2 2012-05-07, 16:45
Brak nowych postów Nokia 3100 uwalona przy flashu chelseatb Nokia 1 2012-06-26, 14:41
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13