PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > N3100 nagle przestała sie wlaczac


N3100 nagle przestała sie wlaczac

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » N3100 nagle przestała sie wlaczac
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-10, 17:37   N3100 nagle przestała sie wlaczac

Wzialem od kumpla n3100 zeby pokazac wujowi bo byl zaint. kupnem jej. Wszytko dzialalo tylko tak jakby zauwazylismy ze jakis nie wyrazny jest LCD ale pozatym niby OK.

Dziala az do czasu kiedy ja nie rozkrecilem i nie wyjalem LCD! Wlozylem LCD od N6100 zeby spr. czy dziala i jak z powrotem wlozylem lcd ten wlasciwy od 3100 to sie wylaczyla nagle i juz sie od tamtej pory nie wlacza!

Prosze o pilna pomoc bo to nie moj tel.! Ja to sobie zawsze bidy narobie.... wrr

[ Dodano: 2006-04-10, 18:42 ]
Po rozkreceniu zauwazylem ze ona bylas chyba kiedys naprawiana, bo sa slady zalania albo tak jakby sie smazyla kiedys, widac czarne opalone miejsca na metalowym ekranie. No i jakby niektore elementy dyskretne sa przyczernione lekko. Napewno ktos w niej kiedys musial dlubac!
No chyba ze bys sie soft skopal to by bylo pol biedy, chociaz niemam boxa, ale kumpel posiada....

Potrzebuja porad i servisowki

Podaje moje GG: 6633459 gdyby ktos chcial doradzic csos wiecej :P

[ Dodano: 2006-04-10, 18:44 ]
czy mozliwe zeby sie cos skopalo przez to ze plytka byla nie docisnieta podczas testownia LCD ???? Bo nie przykrecalem jej, zakadalem lcd i wlaczalem doscikajac palcami....
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
AdSense


bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-10, 18:15   

ja na Twoim miejscu nie swojego telefonu bym nie rozkrecał :P pozatym dzisiaj włąsnie tez rozkręcałem swoją 3100 :DD bo mi coś głośniczek cicho działał. Sprawdz czy dobrze złożyłeś czy bateria jest docisnięta i czy ogólnie jest dobrze złożony bo moze cos nie styka i to jest tego powodem :)
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-10, 20:59   

wszystko dobrze styka i bateria tez jest dobra i styka dobrze!
Tu cos padlo.... Help me
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-10, 21:42   

-=TOMA=-, ja tak mialem z nokia 3510i po rozebraniu, poprostu odmuwila posluszenstwa. Po flashowaniu dziala wszystko normalnie :-) sprobuj ja sflashowac u kumpla, a potem sie bedziesz martwil.
^
 
     
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 32
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-04-12, 10:43   

jeśli widać na niej ślady zalania to wrzuć płytkę na noc do spirytusu, wygrzej ją później i sflashuj ją. powinna śmigać.
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-21, 13:44   

dalem ja znajomemu i stwierdzil ze padl FlaSH i ze musila go wymienic i wgrac z powrotem.... i cos bakal o "asku" ze dobrze ze sie nie skopal czy cosik... No i zainkasowal 40zl wrr

Moze mi ktos by wyjasnil co to ten 'ask', czy to chodzi o ASIC ?? jesli tak to i tak w tym temacie juestem zielony i mozna mnie 'oswiecic' :P
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-22, 15:35   

Toma nie wiem po co cię tylko ten znajomy w konia robi bo pewnie tylko przesoftował telefon. Twierdzę tak ponieważ nic samemu nie da się zrobić z plikiem ask. Jeśli da się zczytać uem to powstają dwa pliki jeden to plik rpl do kości flasha a drugi do UEM. Pierwszy jest zapisywany automatycznie w katalogu z flashami a drugi gdzie ty zechcesz. Za flashowanie wziął 40 zl to nie tak dużo żeby trzeba było tak ściemniać. Po wymianie flasha musiałby tylko wgrać zczytany rpl lub wygenerowany z PM, a plik ask trzebabybyło wysyłac np. do Magbosa do przeliczenia na rpl.
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-04-24, 14:29   

No on twierdzil ze ask sie zachowal czy tam nie uszkodzil. Twierdzil ze wylutowal flasha i wlutowal 2gi no i cos tam wgral tyle ze niepamietam co. Jak go spotkam to go jeszce zapytam co dokadnie tam 'rzekomo' robil.
A ask samemu nie da sie przeliczyc ?! I ile bierze Magbos za to [tak z ciekawosci] ?

Tak na marginesie to nie wytlumaczykles mi co to jest ten ask czy to jest to samo co ASIC ?!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi ile jest warta popsuta n3100? mantus Kosz 5 2006-06-14, 13:53
Brak nowych postów n3100 i calkowity brak podswietlania -=TOMA=- DCT-4 7 2006-09-11, 12:23
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi biały wyświetlacz n3100 galo DCT-4 6 2006-11-22, 23:39
Brak nowych postów przeglądam sobie dotsis.com a tu nagl... bercik12345 PasjaPUB 1 2007-03-16, 17:08
Brak nowych postów N95 Przestała działać vento9 BB5 2 2009-06-28, 17:19