PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > najnowszy soft do 6280


najnowszy soft do 6280

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » najnowszy soft do 6280
Przesunięty przez: sundance_kid
2009-05-30, 15:28
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
casjan 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6280
Operator: Orange
Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 20
Wysłany: 2007-10-20, 13:53   najnowszy soft do 6280

Witam!
Poszukuję ludzi dobrej woli, którzy moga zapodać najnowszy soft do Nokii 6280 (słyszałem ze jest to 6.43) chciałbym go wgrać za pomocą Phoenixa.
Czy jest gdzieś dostępna instrukcja tej czynności, włącznie z instrukcją instalacji Phoenixa?
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-10-20, 20:27   

casjan, ja tam proponuje ci wgranie softu poprzez NSU ze strony Nokii
Instalacja Phoenixa jest trochę trudna ze względu na konieczność podmiany plikow podczas instalacji.
^
 
     
casjan 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6280
Operator: Orange
Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 20
Wysłany: 2007-10-20, 23:03   

NSu nie działa, już ten temat drążyłem jakiś cza., Zmiana Product Code na jakikolwiek nie daje efektu. Ale juz zadzialalem Phoenixem i wgrałem soft 6.43 i smiga wysmienicie! Problem z pamiecia poszedl w niepamiec :grin:

Bynajmniej dzieki za pomoc!
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-10-22, 22:35   

casjan, gdzie znalazles pliki i sprawdzony opis?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
casjan 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6280
Operator: Orange
Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 20
Wysłany: 2007-10-24, 17:04   

Hmm - nie pamiętam z jakiej strony ściągnąłem pliki, ale na pewno było to przez rapidshare. Poniżej podaje link do strony z opisem, którym się kierowałem podczas updatowania telefonu.
Są też linki, ale chyba nie wszystkie działają.
Aha - ważna sprawa jak mniemam, ja używałem Phoenixa 2006

Wystarczy kliknąć TUTAJ
^
 
     
zeli 
Nowicjusz


Telefon: n95
Operator: Orange
Wiek: 36
Dołączył: 25 Paź 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-10-25, 12:44   Re: najnowszy soft do 6280

Witam skad moge podciagnac ten Phoenix i jakis opisik jak to wszystko wykonac
Dzieki z gory
^
 
 
     
konradgardocki 
Nowicjusz


Telefon: N: 6280(h)
Operator: Era
Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-11-21, 18:01   

Nie chciałem już zaśmiecać forum kolejnym tematem, bo mam tylko kilka pytań odnośnie wgrywania softu do nokii 6280.

1. Czy strace gwarancje po fleszowaniu?

2. Jaki jest product code?

3. Czy jeśli ściągne soft ze tej:
Kod:
http://www.blue-nokia.com/obnoxy/index02.html
strony to będe miał PL język w telefonie? A może zależy to tylko od Product Code?

4. Jeśli podczas wgrywania coś pójdzie nie tak, to będzie jeszcze jekaś możliwość odratowania fona?

Prosze o odpowiedź na moje pytania i z góry dziękuje za pomoc.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-21, 18:10   

konradgardocki napisał/a:
1. Czy strace gwarancje po fleszowaniu?
nie
konradgardocki napisał/a:
2. Jaki jest product code?
0527326 POLAND (Carbon Black)
0528597 POLAND (Grey)
0529676 POLAND (LightGrey)
konradgardocki napisał/a:
3. Czy jeśli ściągne soft ze tej:
Kod:
http://www.blue-nokia.com/obnoxy/index02.html

strony to będe miał PL język w
telefonie? A może zależy to tylko od Product Code?
To są softy pod phoenixa, zalezy jaką paczkę jezykową wybierzesz.
konradgardocki napisał/a:
4. Jeśli podczas wgrywania coś pójdzie nie tak, to będzie jeszcze jekaś możliwość
odratowania fona?
Tak, phoenix i opcja "dead usb", albo boxem
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
casjan 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6280
Operator: Orange
Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 20
Wysłany: 2007-11-22, 10:57   

Czy przypadkiem nie traci się jednak gwarancji po flashowaniu kabelkiem? Jesli wgrany jest jakiś inny soft, nie przeznaczony bezpośrednio do tego telefonu, jak np. ja sobie wgrałem soft od 6288, czyli 6.43?
Wiem, ze po flashu gwarancja nie przepada, ale jesli jest to robione przez oryginalny programik Nokii z ich stronki poprzez update telefonu. Ale tam zdaje sie są inne softy, czy się mylę?
P.S. Są jakieś nowsze już softy od 6.43, które dobrze śmigają z 6280? :grin:
Pytam, ponieważ zauważam, że w moim fonie co jakiś czas (bardzo rzadko) podczas rozmowy trace zasięg i siłą rzeczy rozłącza :???: Po dosłownie dwóch sekundach wszystko wraca do normy. NO ale musze ponownie się łączyć z rozmówcą :neutral:
Nie wiem do końca czy to wina softu, ale zakładam tą ewentualność. Telefon nigdy mi nie upadł i trudno mi poweidzieć, czy przed wgraniem softu też to się działo, bo już nie dowiem się tego.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-22, 10:59   

casjan, Jeśli zmieniłes model telefonu na 6288, to już nokia może się przyczepić.

[ Dodano: 22 Listopad 07, 11:00 ]
a problemy z zasiegiem to raczej nie soft
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
casjan 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6280
Operator: Orange
Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 20
Wysłany: 2007-11-22, 11:02   

CO do gwarancji, to ja nie miałem jej do telefonu -było mi więc jak się domyślasz już wszystko jedno ;)
A z zasięgiem no to trudno, zdarza się to tak rzadko, że można z tym żyć :wink:
^
 
     
jarek245
Nowicjusz


Telefon: nokia n70
Operator: Vodafone
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-11-27, 22:45   

witam.A co moze byc jesli wszystkie programy zainstalowalem pomyslnie lecz phoenix niemoze polaczy sie z telefonem?Zrobilem wszystko wedlog instrukcji!Pozsrawiam

[ Dodano: 2007-11-28, 10:48 ]
Jak probuje uruchomic phoenix-a to pisz "instal a Nokia dongle and to start aplikcation gain" Wszystko robilem jak na instrukcji,zciagalem pliki z roznych zrodel i ciagle to samo.
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-28, 12:59   

jarek245, Widocznie źle "wkładasz" klucz sprzętowy...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
piciu89 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6280
Operator: Orange
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-29, 12:04   

witam!! jest to pierwszy moj post wiec prosze o zrozumienie:) i z gory dziekuje.
Chcialbym wgrac nowego softa do mojej 6280. nie idzie tego zrobic NSU bo nie jest obsługiwany. ponoc idzie to zrobic phoenix, ale nie mam zilonego pojecia jak. Jak bylby ktos na tyle dobry i powiedzil mi krok po kroku co musze zainstalowac i co z tymi crakami... wszystkie linki ktore znalazłem juz wygasły... Prosze bardzo o pomoc i z gory dziekuje!
A wgrac chce nowego softa dlatego ze aparat mi sie nie chce właczyc bo sie przywiesza! jeszcze raz dziekuje!
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 33
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2009-05-29, 12:30   

piciu89, patrz przyklejone tematy w bb5 tam jest to opisane krok po kroku
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Najnowszy GARMIN pod 5800 dreadlook GPS 0 2011-08-26, 11:19
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 17:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39