PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Netmonitor w DCT-4


Netmonitor w DCT-4

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Netmonitor w DCT-4
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Bartek 
Nowicjusz



Telefon: NPL-1 + NM
Operator: Vodafone
Dołączył: 09 Lut 2005
Posty: 34
Skąd: Kraków / Limerick
Wysłany: 2006-09-05, 23:35   

m_arti21 napisał/a:
Kiedys (niedawno) kosztowalo to troche grosza a dzis kazdy sobie moze zrobic :)

coś wiem na ten temat... ponad 1,5 roku temu mieć NM to było jak należeć do elitarnego klubu Field test'owców :) Cena była, nerwy były, telefon pojechał do stolicy.. ale warto było :]

lala166 napisał/a:
nie działa ;p zadziałało 0101 .. i to chyba działa tak .. jak chce test 63 to 0603 .. tak mi sie zdaje ;/


Wszytko działa, tylko tak jak napisał Domi są inne numery testów w DCT3 a inne w DCT4. Nie jest tak, że przykładowy 63 jest odpowiednikiem 0603. W DCT4 NM jest podzielony na różne grupy i w zależności jaka to grupa to takie będą początkowe dwie cyfry. W stosunku do DCT3 to zazwyczaj (na tych, które testowałem) mamy mniej testów do wyboru. Szkoda, że w żadnej DCT4 nie ma nic o stanie baterii (napięcie/temperatura - które to dane są odczytywane z samego akumulatora) - może to drobiazg, ale pozwala też na pewną analizę oraz ocenę parametrów pracy. Trochę gadżetowym, ale bardzo ciekawym rozwiązaniem był licznik otwarć klapki w 7110 - zawsze można było zobaczyć ile ktoś się bawił naszym telefonem wcześniej, albo w przeciągu kilku ostatnich mintut ;) Szkoda, że w inny otwieranych/klapkowych Nokiach go nie ma...
_________________
www.bluled.com

[ ' ] [ ' ] [ ' ] dla Janusza Kuliga.... zawsze będziesz żył w naszej pamięci
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-09-06, 07:53   

Ta lista co podalem jest oczywiscie nie aktualna juz :mrgreen:
teraz mozna aktywowac juz w kazdej DCT4 jak ktos potrzebuje jakiegos flasha z netmon aktywnym to pisac tutaj.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
conrad9210 
Nowicjusz


Telefon: różne :)
Operator: Orange
Wiek: 35
Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 43
Wysłany: 2006-09-27, 09:36   

witam,czy ktos z was sprawdzal ten soft do 6310i? chcialbym sie dowiedziec czy jest on ok i nie uwali fona. pozdrawiam

chcialbym sie jeszcze zapytac jakie mozliwoscci ma ten NM ,czy pokazuje np.wszystkie dane o baterii,ladowaniu itp?
Ostatnio zmieniony przez conrad9210 2006-09-27, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-09-27, 10:02   

ja sprawdzałem :) nie uwaliło :) śmiga elegancko ;) polecam ..
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-09-27, 13:45   

akurat sprawdzałem tylko do 6310i :D wersja 7.0 i poszło bez problemu ;p
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-10-03, 15:57   

UWAGA!!!!!!!!!!
Zapraszam do tematu: http://forum.pasjagsm.pl/tematy14/11351.htm#80873
Sprawa na 99% spowodowana była softem z NET MONITOREM ! ! ! wgranie na nowo załatwiło sprawę ! ! !
^
 
 
     
Niepewny
Nowicjusz


Telefon: nokia 6230
Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 3
Wysłany: 2006-10-06, 17:32   

m_arti21, Witam
Mam pytanko odnośnie net monitora w nokii 6230i
Ściągnąłem sobie plik do tej noki i poszedłem nawet do specjalisty, który mi go wgrał
A mimo to dalej nie mam net monitora czy trzeba go jeszcze w jakiś sposób uaktywnić czy powinien się pojawić w menu telefonu po wgraniu tego softu
Za pomoc z góry dziękuję
gg 4329402
email niepewny@interia.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-10-06, 20:06   

Niepewny, a wgral tez ppm w odpowiedniej wersji ? (v3.50)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Niepewny
Nowicjusz


Telefon: nokia 6230
Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 3
Wysłany: 2006-10-07, 11:20   

m_arti21, Nie wiem, miałem wersje softu v 3.40 w telefonie
więc gość wgrał mi soft w wersji 3.50 a potem dograł mi ten soft ściągnięty z tej strony
a co to jest ten ppm, bo nie bardzo się orientuję, czy bez tego wgranego ppm nie będę miał net monitora.
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-10-09, 07:09   

Niepewny, z tego co mowisz wszystko zrobil dobrze... przygotuje inny soft do 6230i z netmonitorem i wystawie tu.

[ Dodano: 2006-10-09, 08:11 ]
lala166 napisał/a:
UWAGA!!!!!!!!!!
Zapraszam do tematu: http://forum.pasjagsm.pl/tematy14/11351.htm#80873
Sprawa na 99% spowodowana była softem z NET MONITOREM ! ! ! wgranie na nowo załatwiło sprawę ! ! !

Oj nie był bym taki pewny... mam 6310i z tym softem juz z pol roku i wszystko lata pieknie :roll: i dziwne by bylo ze wszystkim z 6310i chodzi tylko jemu nie :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
Ostatnio zmieniony przez m_arti21 2006-10-09, 07:12, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
Niepewny
Nowicjusz


Telefon: nokia 6230
Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 3
Wysłany: 2006-10-09, 08:57   

m_arti21,
OK
i dzeki czekam na nowy soft
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-10-09, 16:01   

hmm . wgranie softu załatwiło sprawę wiec wątpie czy sprawa HW co!?
^
 
 
     
rock90 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-04-28, 12:26   

Ma ktoś soft z NetMonitorem do Nokii 2610? Będę wdzięczny.
Maciek.
^
 
     
leonow32
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6800
Operator: Orange
Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-03-09, 13:27   

Witam

Mam Nokię 6800 i chciałbym włączyć w niej Net Monitor ale jestem zielony w tym temacie. Czy jest sens kupować te kabelki i boxy czy lepiej iść do serwisu? Ile kosztuje zakup sprzętu potrzebnego do tego celu? A może jest tu ktoś z Poznania, kto by mi zrobił coś takiego?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-09, 13:53   

leonow32, jakikolwiek box do dct-4 wystarczy. Ceny sprzetu poznasz na allegro. Cena jak za zmiane softu.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Netmonitor w Noki 6610 Raffek DCT-4 6 2005-05-10, 15:11
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Jak aktywować NETMONITOR i 3315 Trawa [DCT3] Modyfikacje HW i SW 1 2005-08-14, 11:44
Brak nowych postów 6230i netmonitor wms32 DCT-4 7 2006-02-20, 14:04
Brak nowych postów NetMonitor w SE x750 W800 K600 itp :] mdawidm Sony Ericsson 4 2007-04-07, 13:38
Brak nowych postów NetMonitor Nokia 2610 rock90 DCT-4 2 2007-04-26, 16:31