PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nie mozna zdjac sim locka z 1600


nie mozna zdjac sim locka z 1600

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » nie mozna zdjac sim locka z 1600
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 38
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-09-08, 13:21   nie mozna zdjac sim locka z 1600

witam.mam 1600 przywieziona z niemiec.gosc wgral do niej polaka ale nawet w kilku serwisach nie mogli zdjac simlocka kodem.mam kabel od 2600 i przy probie polaczenia z prodigi wyswietla sie lockal mode ale nie moge zdjac tego cholernego simlocka bo box tak jak by go nie widzial,nie wyswietla zadnych informacji o telefonie
^
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-08, 13:30   

spróbuj przeczyscić styki a jak nic nie da przeinstaluj jeszcze raz programy do prodigy
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 38
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-09-08, 13:38   

niestety ani to ani to nie pomoglo
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-09-08, 15:04   

normalne w 1600 - jezeli licznik nie jest zablokowany to idzie kodami zczytanymi przez np tornado - jak zablokowany to wtedy musisz zaniżyć wersje oprogramowania i ściągasz boxem... niestety wiąże sie to z mozliwością uszkodzenia telefony imie ????????????? w sumie to nie wiem ale może tak samo być jeżeli wgrasz najnowszy soft (nie wiem nie próbowaelm z nowym ale wgrywając stary na peno uda się sciągnąć)

pozdrawiam pirat
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 38
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-09-08, 23:34   

tylko dlaczego box go nie widzi.probowalem z innymi fonami i jest ok.albo wina kabla albo tel.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-09-09, 14:45   

pajos, ten fon tak ma - tak samo jak 2600 - to jest najgorsza zmora do robienia. jest jeszcze opcja odbudowy IMEI z innym kodem produktu ale to juz troszke drozej kosztuje niz np po kodzie ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 38
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-09-10, 19:19   

a powiedz mi jak to zrobic.czyli odbodowac imei.jak z klawiatury wpisze #*06# to normalnie pokazuje imei.prodigi go nie widzi i nie moge zdjac simlocka.niech mi ktos powie konkretnie co mam i jak zrobic zeby to ruszylo bo nie robilem jeszcze ani 2600 ani 1600
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-09-10, 19:59   

trzeba zczytac z fona plik .ask podajac kod produktu np z jakiegos euro ktory bez locka byl oryginalnie, wyslac do przeliczenia na .rpl i wgrac przeliczony - no i lock znika ;p

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 38
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-09-12, 23:03   

imei niby jest dobry.maczy mnie dlaczego box jej nie widzi.czy kabel od 2600 jest inny czy co.przez to nie moge sprobowac zanizyc softu

[ Dodano: 2006-09-14, 21:47 ]
temat mozna zamknac.zanioslem telefon do serwisu.gosc zapytal czy tel jest z simlockiem na vodafone i jesli tak tylko jednym boxem mozna go zrobic.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [Nokia 1600] Włącza się i nic dalej jubi20 DCT-4 3 2009-05-16, 22:50
Brak nowych postów zdjęcie sim locka z noki 3110c byrkat BB5 8 2009-05-26, 16:37
Brak nowych postów czym zdjąć locka z 6230i? [adrian] Simlock 3 2009-06-08, 13:50
Brak nowych postów Nokia 1600 sbialeck Simlock 2 2009-09-30, 21:08
Brak nowych postów Zdjecie sim locka nokia 6700 eipla Nokia 3 2011-02-01, 13:22