PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nieprzemyślane flashowanie 6310i


nieprzemyślane flashowanie 6310i

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » nieprzemyślane flashowanie 6310i
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-27, 10:32   nieprzemyślane flashowanie 6310i

Sporo osób czytało temat o mojej 6310i która nie chciała sie flashować. No ale pod kompem stacjonarnym ruszyło:) Telefon nie łapał simki to podlałem scalaka od simki fluxem wygrałem i jest ok, ale jest inne problem. Telefon na chwile lapał zasięg nie chciałem grzebac w HW więc postanowiłem sprawdzić imei. pod *#06# miałem ten normalny spod bateri a pod *#92702689# miałem znaki zapytania. Zapomniałem przed flashowaniem zgrać pm'a. Więc zgrałem pm'a od kolegi. i narazie mam pod *#06# swój oryginalny imei a pod *#92702689# mam imei od kolegi. I chciałem sie zapytać czy jest możliwość wygenerowania pm'a z moim imeiem abym miał wszedzie ten sam imei. Telefon w tym momencie działa normalnie lecz ja chciałbym mieć wszędzie ten sam imei:) Zastanawialem sie czy prodigy plus coś zdziała ale jakos mi nie funkcjonuje. Jak wpisuje 14 cyfre imeia prodigy plus mi sie wyłącza(w imei tools)

z góry dzięki za odpowiedz
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-08-27, 11:35   

z UEM tools zawsze byly problemy na klonach, mozesz zainwestowac w jafa (zbudowac samemu) i wtedy bez problemu postawisz swoj IMEI.
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-08-27, 19:16   

riger w UEM Imei jest prawidłowy bo inaczej nie byłoby go przy *# 06#
jedynie w epromie jest nieprawidłowy. Jest wiele programow do edycji PM np. Karwos Suite. Można też w Sarasie wyedytować Imei w PM edit.
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-08-27, 19:22   

ok przeszukałem całego laptopa jeszcze raz i znalazłem mojego starego pm'a temat można zamknąć dzięki za pomoc:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 3330 flashowanie Jafem wasiesto DCT-3 1 2010-02-03, 03:24
Brak nowych postów NOKIA 6310i bartq88 Nokia 3 2011-02-07, 12:34
Brak nowych postów [Obsługa] 6310i dla Poznania foamy Ginger 0 2011-02-17, 18:30
Brak nowych postów Przerwane Flashowanie Nokii n-73 bartos1995 DCT-3 1 2011-03-28, 20:43
Brak nowych postów Nokia 6310i czy Nokia 3510i Anubis32 Nokia 1 2011-09-12, 23:10