PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 3100 box ja wykrywa ale nie flashuje


nokia 3100 box ja wykrywa ale nie flashuje

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » nokia 3100 box ja wykrywa ale nie flashuje
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-07-12, 21:24   nokia 3100 box ja wykrywa ale nie flashuje

siema

przy probie flashowanie n-Boxem pokazuje sie taki komunikat

1st Boot Ok, DCT4, UPP: 1120
Fl0: 0x01000000-0x01FFFFFF,4A005101,
Algorithm: u_intel.fia, Ver: 4.49.0
Algorithm Ok, MSID: 8481E9145939954CC05E0ED00D
Decoded MSID: 8FA4BAE9-000CC929-A8000000
Encoded FAID: CE27833F-BE5C16D2-AB3F2462
Erasing: 0x01000000-0x0100FFFF ...
Erasing Error: 10, at: 0x01000000-0x0100FFFF, 940207, Time: 00:00
Process Failed, Repowering Mobile

i dalej lipa
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-07-12, 22:01   

wygrzej flasha
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-07-12, 22:02   

tranceman, grzalem, wstawialem nawet innego i dalej to samo
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-12, 22:15   

superbeny666, to grzej UPP
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-07-12, 23:00   

Domi, po wygrzaniu UPP udalo sie wgrac soft, tylko teraz mam inny problem,
jak dalem zeby mi sprawdzilo IMEI to byly same ????????????????
wgralem patcha i wpisalem taki imei jak pod naklejka, ale kom wylacza sie okolo po 30s
i mam pytanie UEM do wymiany ?? telefon jest po upadku i zasiegu mi nie lapie wogole
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-12, 23:05   

superbeny666, wsadz spowrotem tego flasha co byl... to przez niego masz problem z imeiem. Albo tamten flash albo zgrac z niego RPL albo nowy UEM, przeliczanie i wgrywanie RPLa...

[ Dodano: 2006-07-13, 00:07 ]
bo tak jest ze jak zmienisz flasha to patch nie pomoze i kom sie wylacza... to nie dct-3 :(
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-07-13, 08:28   

Domi, tylko jeszcze zastanawia mnie jedno, bo jak podloze koma pod monitor, to niby zasiegu nie ma ale co jakis czas jakby probowal cos zlapac nie pokazuje sie zadna kreska zasiegu ale widze na monitorze jak cos nadaje (nie wiem jak to napisac dokladnie :)) mam juz druga taka 3100;/
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-13, 09:27   

superbeny666, mozliwe ze cos tam wysyla... ale dopoki bedziesz mial ?????? to nie zlapie zasiegu na 100%
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-07-20, 21:42   

Domi, troche sie porobilo ;/ z tego wczesniejszego flasha nic juz nie bedzie ;/
jak sciagalem z niego sita to urwal mi sie jeden pad tak dosc konkretnie i juz nie ma do czego przylutowac :(, jest jescze jakis sposob na to ?? czy tylko nowy UEM albo przekladka UEMa z flashem z innego koma ??
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39