PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 3650 nie chce wstać


nokia 3650 nie chce wstać

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » nokia 3650 nie chce wstać
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kapturnik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-02-27, 21:35   nokia 3650 nie chce wstać

witam jestem nowy na forum takze prosze o wyrozumiałoś takze z tego wzgledu ze jestem zielony w sprawach telefonów itd......

otóz mój problem polega na tym ze moja nokia 3650 nie chce wstac....podczas pisania sms-a telefon sie zawiesił wiec wyłaczyłem go i właczyłem jeszcze raz ale po ponownym właczeniu pojawił sie napis "NOKIA" potem jakas kreseczka napis znikł i tak sie powtarza pare razy ... włacza sie wygasa itd az wkoncu sie telefon wyłączy sam. Za zadne skarby telefon nie chce wstac czytałem na róznych forach o takim problemie ale nie znalazłem odpowiedzi .... wiem ze w nokii 6600 z symbianem ..... da sie zresetowac ten telefon a czy w nokii 3650 jest podobny kod aby móc go zresetowac??? wyjecie karty mmc albo karty sim nie pomaga......czytałem gdzies ze prawdopodobnie sie soft sypnoł ale moze jest jakas rada na to zeby nie leciec do serwisu ???? bardzo prosze o odp z góry dziekuje


sorki za rozpisanie sie i za załozenie spowrotem podobnego posta ale nie znalazłem odpowiedzi ......
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-27, 21:53   

kapturnik, hmm cos tam było z tym ołowkiem :)

ale sadze ze to nic nieda (kumpel mial podobnie a ten reset nie wchodził) wiec raczej tylko soft (dlatego uwazam ze 3650 to badziew!!)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kapturnik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4
  Wysłany: 2006-02-27, 22:35   

wiec pozostaje mi tylko wizyta w serwisie? nic nie da sie zrobic?? :(
Ostatnio zmieniony przez mdawidm 2006-02-27, 22:39, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-02-28, 09:29   

witam cie kapturnik na takie przypadki jest nastepujacy kod mozesz spróbowac *3 zielony power
^
 
     
kapturnik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-02-28, 10:32   

próbowałem juz na wszystkie sposoby ale nie da rady ten kod nie podchodzi pod ten model nokii ........gościa którzy maja 6600 działa ten kod ale pod 3650 nie ma bata....... :(


czy ktoś wie co mozna zrobić oprócz serwisu?????? błągammmmmm
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-28, 13:01   

Niestety tylko box i nowy soft potem FUA, ale to też nie zawsze pomoże.
P.S
Edit
Dalsze informacje zostały skasowane, aby konkurencja nie miała za łatwej pracy.
Ostatnio zmieniony przez xury 2006-02-28, 21:04, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-28, 17:28   

Xury W jednym z ostatnich postów pisałeś, że pracujesz w serwisie... No chyba bardzo bardzo słabym serwisie... Ta usterka jest tak banalna, że chyba prostrzej w tym modelu nie ma.

Wystarczy zrobić reset user area, a następnie nowy MCU... ale jeśli MCU to też PPM... Wynika z tego, że telefon wystarczy tylko przeflashować.

A to, że trzeba zrobić resta przed... to chyba normalne w telefonach sero WD2, może w 7650 to jest zbendne, ale niestety w 3650... trzeba...

Dla autora... bez sprzętu nic nie zdziałasz... niestety bedziesz musiał oddać do serwisu, ale nie daj się w konia zrobić bo to naprawde łatwa naprawa.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-28, 21:00   

mavelius to ty jeszcze mało wiesz o tym modelu. A co ja wyżej napisałem ?
Cytat:
Niestety tylko box i nowy soft potem FUA
a skoro myślisz że każdą 3650 tym sposobem postawisz to jesteś w bardzo dużym błędzie i nie zamierzam Cię z niego wyprowadzać. Widocznie jeszcze mało robiłeś tych Nokii jak Ci się taka trafi to pewnie zobaczymy post w stylu "flasowałem robiłem format user area a 3650 nie wstaje"
^
 
     
mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-28, 21:14   

No racje masz ... nie ma co ukrywać... ale... ten ktoś kto pisał ten temat, napisał ze stało się to w czasie pisania smsa... wiec analogicznie... i jak najczęsciej to bywa... wystarczy flash..., a ja zabardzo nie widze sensu, aby człowiekowy wpajać bajke o uszkodzonej czesci flasha, bo jak zapewnie wiesz w tym telefonie mamy 4 kosci flash i jak jedna się sypnie telefon czasami tak się zachowyje. TAK? tylko po co o tym pisać jak na 70% to jest tylko wgranie softu.

Jak jesteś tak nadgorliwy to może napisz mu jakie odresy są do każdej kosci... tylko ktoś zapyta po co? jak ten człowiek nawet boxa nie ma.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2006-02-28, 21:15 ]
No fakt nie znam się... Robie opalarką, a soft zmieniam młotkiem.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
kapturnik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-03-01, 09:59   

widze ze mój temat spowodował małe napiecie pomiedzy dwoma userami :) :)
no ale cóz fajnie ze dostałem odpowiedz choc przyznam ze nie na taka czekałem........trudno trzeba pójść do serwisu i zanieść tego złoma ......... dzieki i pozdro dla wszystkich

[ Dodano: 2006-03-01, 10:04 ]
a jeszcze jedno a tak a pro po ........

wystepowały mi równiez takie dziwne komunikaty z błedami nie pamietam co dokładnie pisało ale było coś o "MAIN" i jakies pare innych ...... to wynika równiez z winy softu ??? wgranie nowego spowoduje rozwikłanie tego problemu???


no i drugi problem to miałem taki :
jest jakis program do powiekszania formatu zrobionego zdjecia do rozdzielczości 1.3 MPX nie pamietm jak sie nazywał ale był tylko jednen taki ale nie o to chodzi ........ otóz jak za kazdym razem chciałem go odpalic na komórce to wystepował mi komunikat z tego progsu ze mam za mało pamieci ze brakuje iles tam mb itd.......dopiero jak wyłaczyłem i właczyłem telefon to program sie odpalił a dziwi mnie to bo miałem 50 mb wolnego miejsca na mmc i z 3 mb na stanie telefonu........ten bład równiez wiaze sie softem ???????
^
 
     
2nd
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-05-25, 10:09   

Witam. mam podobny problem ze swoja 3650. wylaczylem telefon, a pozniej nie dalo sie go juz wlaczyc - 4 razy sie resetuje... myslalem, ze wystarczy wgranie softu(40pln), ale jednak jest to juz chyba czwarta taka sytucja w tym telefonie...
Czy moze to byc uszkodzona ktoras z kosci pamieci?? Jesli tak, to ile moze kosztowac naprawa??
Prosze o szybka odpowiedz...
Z gory dziekuje;)
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-25, 11:21   

jakby byla uwalona kosc to chyba by sie nie flashowala
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-05-25, 21:13   

a ile telefon dzialal jak odebrales go z serwisu? Bo powinni go zrobic raz, a porzadnie!
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
przemeksik 
Użytkownik



Telefon: Nokia 6630
Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 124
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2006-05-26, 18:09   

ja i moj znajomy mamy 3650 i czasem po wgraniu czy zwieszce "nie chce zalapac" tzn to samo napis nokia i wisi , poproboj wyciagnac karte pamieci i go "dusic" tzn wlaczac wyciagac baterie i wlaczac az wreszcie zalapie , niedawno problem wystapil u kolegi to chyba z 30 min go tak meczylismy az zalaczyl a pozniej na wszeli wypadek reset (*7370#) i powinno byc dobrze :)
^
 
 
     
2nd
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-05-28, 06:55   

co do pytania o czas dzialania....po odebraniu z serwisu dzialal jakies 1,5 miesiaca. Koles w serwisie dal mi az(!) tydzien gwarancji...
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39