PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6020 nie włacza sie


Nokia 6020 nie włacza sie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6020 nie włacza sie
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2007-12-22, 14:20   Nokia 6020 nie włacza sie

Witam.
Nokia 6020 wieszała sie resetowała aż wreszcie przestała działac.Bateria sprawna nie reaguje na ladowarke.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-12-22, 14:33   

najlepiej podłącz tela pod boxa i wgraj nowego softa i wtedy zobacz czy telefon stanie na nogi..
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-22, 14:40   

maciek1004 napisał/a:
wieszała sie resetowała
A może generator sygnału zegarowego padł?

[ Dodano: 2007-12-22, 14:46 ]
Oto on:
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2007-12-24, 15:12   

Da sie jakos ten generator sygnału zegarowego jakos sprawdzic?
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-24, 16:23   

maciek1004, oscyloskopem. Ale o wiele łatwiej dla niektórych go wymienić. jest w wielu dct-4, wiec nie ma problemu z dostepnoscia
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2008-01-05, 23:38   

Sprawdzałem tym oscyloskopem ale telefon musi byc właczony zeby cos pokazało.Po tych działaniach telefona zaczął sie włączać tylko jest teraz taki problem ze gdy nacisne jakis przycisk to sie wyłacza.
A gdy chce wgrac soft to wyskakuje takie cos:
1st Boot Ok, DCT4, UPP: 2142
Fl0: 0x01000000-0x01FFFFFF,00012C7E,Amd 29NS128N
Algorithm: u_amd.fia, Ver: 4.57.0
Algorithm Ok, MSID: 8473E117653BB547307978E680
Decoded MSID: 2C40BAE9-0003F0E7-A9000000
Encoded FAID: D70E9ADB-D0BBC900-799323FD
Area1: 0x01000000-0x0101FFFF Erased, Time: 00:00
Area2: 0x01020000-0x0185FFFF Erased, Time: 00:57
Area3: 0x01E60000-0x01FDFFFF Erased, Time: 00:11
MCU Flashing Completed, Time: 02:11
Chip SECTOR_SIZE: 128k, File FAT_SECTOR_SIZE: 64k
Warning, Must be Used 128Kb Sector_Size CNT File
CONVERSION ERROR: Not Nokia Image File
Failed to Convert CNT File
File: rm30__04.90.image_b_128 not Found
Error in CNT File Conversion or Selection
Process Failed, Repowering Mobile
Robie to na box tornado.
bardzo prosze o pomoc
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-05, 23:45   

maciek1004, telefon startuje sam z siebie?

[ Dodano: 2008-01-05, 23:46 ]
rm30__04.90.image_b_128 not Found <= nie rozumiesz czegos?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2008-01-06, 00:15   

no właśnie nie czegos tu nie rozumiem przy kazdym sofcie jest to samo jaki by nie był.
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-06, 00:19   

maciek1004, czy taki plik jak wyskakuje w logu fizycznie istnieje?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2008-01-06, 00:29   

Istnieje przed chwilą sprawdzałem.
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-06, 12:13   

maciek1004 napisał/a:
Po tych działaniach telefona zaczął sie włączać tylko jest teraz taki problem ze gdy nacisne jakis przycisk to sie wyłacza.
Znaczy sie co, podlaczyles oscyloskop, bez podania napiecia na kwarc,nic ci nie pokazalo, a telefon zaczal sie włączać?

Niektórzy mowia, aby kiedy zaczyna flashowac cnt, przytrzymac wlacznik telefonu
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2008-01-06, 12:59   

Przytrzymałem włącznik i nic dalej to samo wiec wsadziłem inny soft i wraz ten sam błąd.
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-06, 13:27   

EMEK napisał/a:

Niektórzy mowia, aby kiedy zaczyna flashowac cnt, przytrzymac wlacznik telefonu

i jest to swieta racja, czasami przy mcu i ppm tez trzeba :) nie wiem od czego to zalezy ale kilka trupow ozywionych w ten sposob...
^
 
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2008-01-06, 19:08   

I dalej nie idzie wgrać mi tego softa
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-01-06, 19:11   

troche sie pogubilem, a koniecznie musisz wgrywac CNT? samo MCU i PPM i telefon tez bedzie dzialac...
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39