PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6100


Nokia 6100

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6100
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
foxik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6100
Operator: Play
Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-22, 14:12   Nokia 6100

Witam. Kupiłem Nokie 6100 na aukcji internetowej, telefon nie włącza sie, chciałbym go naprawić bo strasznie mi się podoba, co można zrobić aby go uruchomić??
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-07-22, 16:22   

widzę, że nie masz pojęcia o naprawianiu telefonów ani sprzętu więc jeśli nie wiesz po czym telefon się uszkodził to możesz jedynie włożyć naładowaną baterie i sprawdzić czy się włącza, rozebrać go i jeśli są na płytce ślady korozji lub osad to ją wyczyścić w spirytusie no i to by chyba było na tyle. Jeśli nie pomoże Ci to, to oddaj telefon do serwisu lub dogadaj się z kimś z forum (ale to już na priv).
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
foxik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6100
Operator: Play
Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-22, 16:32   

Baterie sprawdziłem na nokii 3100 i wogóle niechce się nawet ładować, a po drugie to prawdo podobnie telefon komuś upadł bo korpus jest pęknięty także niewiem.A rozkręcić to nie za bardzo mam czym :???:
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-07-22, 17:33   

foxik napisał/a:
Baterie sprawdziłem na nokii 3100

a wkładałeś tą z 3100 do 6100?
foxik napisał/a:
wogóle niechce się nawet ładować

pewnie jest rozładowana do zera, lub trzeba ją pobudzić, co czasami się zdarza przy upadkach.
foxik napisał/a:
A rozkręcić to nie za bardzo mam czym

torx6 do kupienia w sklepie z narzędziami i we wszystko po 4zł. Jednak jeśli nie masz o tym bladego pojęcia to tak jak pisałem w pierwszym poście.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
foxik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6100
Operator: Play
Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-22, 19:12   

Wkładałem naładowaną baterie z nokii 3100 i nic, telefon dalej się nie włącza, może uda się coś wywnioskować.

[ Dodano: 2008-07-22, 20:26 ]
Witam kolege.Zobaczyłęm że pod klapką jest pełno śmieci wiec pomyślałęm że telefon mógł zostać pewnie przez kogoś wyprany, wziłem więc i wygrzałem go porządnie suszarka. I Jak się wciśnie przycisk power to telefon mrógnie i się od razu wyłącza, może coś komuś to mówi ??
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-07-22, 19:34   

foxik napisał/a:
prawdo podobnie telefon komuś upadł bo korpus jest pęknięty


W tym modelu korpusy bardzo często pękają nawet od noszenia w kieszenie zwłaszcza z boku na dole.

Wygrzałeś cały telefon czy sama płytę główną?
Prawdopodobnie gdzieś są zimne luty ale suszarką nic nie zdziałasz.

Ja bym ci radził odesłać go sprzedającemu skoro jest niezgodny z opisem
^
 
  Skype
     
foxik
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6100
Operator: Play
Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-22, 19:39   

telefon był zgodny z opisem i wiedziałem co kupuje. Dałem za niego 15 zł. Także może będzie chodzić.
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-08-09, 21:55   

foxik napisał/a:
Także może będzie chodzić.
Chyba działać :razz:
Masz wogóle jakiś sprzęt do napraw HW ??
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-08-10, 19:41   

GSMservice, chyba bardziej funkcjonowac. Dziala to robot:)
lukaczmarek, zimne luty? poprzez wygrzanie przez korpus? bo chyba taka operacje kolega zrobil.
foxik, przyczyn moze byc wiele, najlepiej podlaczyc pod boxa serwisowego i zobaczyc co i jak.
Jezeli nie naprawiasz telefonu to nie bierz sie za to, lepiej oddaj komus do naprawy(serwis, znajomy, user forum).
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39