PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6103 brak podświetlenie na obu wyświetlaczach


Nokia 6103 brak podświetlenie na obu wyświetlaczach

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6103 brak podświetlenie na obu wyświetlaczach
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kkarols16 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 13
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-23, 09:58   Nokia 6103 brak podświetlenie na obu wyświetlaczach

Witam, tak jak w temacie, płyta wyczyszczona, wygrzana, wymieniony glass od podświetlenia na płytce od wyświetlaczy, co to moze byc? telefon najprawdopodobnie po malym zawilgoceniu/zamoczeniu, moze ktoras scieżka poszła? ma ktoś jakiś schemacik?
pozdro
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-10-23, 16:49   

a taśmę wymieniałeś?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-10-23, 20:12   

zakladam ze na klawiaturze jest podswietlanie :D jesli tak to do wyiany L2405 - mozna go tez wywalic i zrobic zworke cyna :D :D

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
kkarols16 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 13
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-23, 20:13   

tasmy jeszcze nie wymienialem, ale podejrzewam ze to cos na plycie, tylko niemam pojecia co
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-10-23, 20:18   

kkarols16,
Kod:
zakladam ze na klawiaturze jest podswietlanie :D jesli tak to do wyiany L2405 - mozna go tez wywalic i zrobic zworke cyna :D :D
;p;p;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
kkarols16 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 13
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-23, 20:37   

zapomniałem wspomniec ze na L2405 juz robiłem zwore, podświetlenie klawiatury jest
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-10-23, 20:46   

no to musisz podmienic plytke na lcd i flexa zeby miec pewnosc

a pozniej sprawdzic przejscie od TP do konektora (TP te pod naklejka klawiatury

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
kkarols16 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 13
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-23, 21:25   

to moze najpierw sprawdze przejscia bo telefon byl podobno po malym zalaniu to raczej przejscia poszly, masz jakies foto tych przejsc?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-10-24, 09:11   

kkarols16, tu masz TP od wlaczania podswietlenia lcd:

_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kkarols16 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 13
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-25, 06:27   

a mozena dokladniej bo nie czaje o co w tym chodzi
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-10-25, 07:29   

kkarols16, tam idzie sygnal wlaczania podswietlenia LCD, mozesz sprawdzic jak sie zmienia napiecie przy otwieraniu i zamykaniu klapki
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kkarols16 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 13
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-25, 19:51   

A dokładniej? Jak mam to sprawdzic?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-10-25, 19:55   

kkarols16, voltomierzem - sprawdzic napiecia przed i po zamknieciu klapki. Nie lubie dawac takich rad, ale widze ze nie za bardzo rozumiesz temat. Moze serwis?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kkarols16 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 13
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-25, 20:39   

To to ja wiem, chodzilo mi raczej ktore piny mam sprawdzic
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-10-25, 20:40   

kkarols16, przeciez zaznaczylem
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39