PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6230 awaria oprogramowania?


Nokia 6230 awaria oprogramowania?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6230 awaria oprogramowania?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tomek motka nok 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6680
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 28 Paź 2007
Posty: 45
Skąd: bydgoszcz
Ostrzeżeń:
 1/5/6
  Wysłany: 2008-07-25, 13:45   Nokia 6230 awaria oprogramowania?

Witam
Mam nokie 6230,brak zasięgu,awaria pamieci wyswietla mi w galerli że mam zajęte:0kb a wolne 0kb przez to nie moge wejsc w aprat bo wyswietla sie komunikat pamiec pełna.Prosze o pomoc.



Telefon wygrzany pozornie (jest zasięg)przed wygrzaniem zaczeła o dziwo otwierać sie galeria lecz przestał reagowac na właczanie blue jak ta funkcja wogóle by nie istniała biore aktywuj ble a tu nic sie nie dzieje ^^
Ostatnio zmieniony przez tomek motka nok 2008-07-25, 20:21, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-25, 14:25   

Mozna przesoftowac, ale w tym modelu czesto padala kosc pamieci, odpowiedzialna wlasnie za galerie.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-07-25, 19:10   

tak jak napisał EMEK, grzanie/wymiana flasha
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-25, 22:05   

Reich, a przed tym zgranie waznych z niego rzeczy.
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-07-25, 22:13   

wymienić lub przesmażyć mass memory
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-07-26, 04:12   

kowalkarol1 napisał/a:
Reich, a przed tym zgranie waznych z niego rzeczy.

wątpię żebyś cokolwiek dał rade zgrać jeśli jest uwalony flash
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tomek motka nok 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6680
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 28 Paź 2007
Posty: 45
Skąd: bydgoszcz
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-07-26, 20:05   

Wygrzewałem dzis nokie szuszarką do włosów :grin: bo znów straciła zasięg właczam.....wow
bluethout działa :cool: restart telefonu no i tragedia blue znowu milczy.Czy stacja hot air coś pomoże na zimne luty,że będą trzymały sie jak pierwotnie zrobione przez nokie?


Hmm... czy te modele są takie podatne na uszodzenia ;/ wybiore sie w poniedziałek do dobrego serwisu (Mają dobry sprzęt) :smile: albo w ostatecznosci popchne nokie na alle**
Ostatnio zmieniony przez tomek motka nok 2008-07-26, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-26, 20:43   

Reich, a zgranie informacji potrzebnych do zaprogramowania nowej kosci flash? bo malo oplacalne jest stawianie nowego flasha.
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-07-31, 16:11   

kowalkarol1 a jakie potrzebne sa te informacje z kosci flasha od galeri ?? ;)
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-31, 18:58   

jubi20, a np drogi kolego zgranie potrzebnych danych zeby nie przeliczac ask-rpl bo to w okolicy 40zl kosztuje dla dct4. Widac ze kolega jeszcze takie operacji nie wykonywal. Wypowiedz jest nie w tym temacie.
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-07-31, 19:58   

kowalkarol1 w 6230 masz 2 flashe jeden od galeri i drugi z softem we flashu od galeri nie ma zadnych informacji zawartych z IMEI'em siedza tam tylko tematy, dzwonki itp tego flasha rownie dobrze mozna wywalic ale nie bedzie sie dalo wejsc do galeri i tel bedzie smigal bezproblemowo.

ps. ask-rpl dct4,wd2 koszt 20 zl, za 40-60 zl to juz w bb5 ;]

tomek motka nok grzanko flasha pomowinno pomoc na galerie, co do BT to dziwny jest w tym telefonie mialem juz takie sztuki w ktorych wystarczylo w boxie wziasc repair BT, a po tygodniu usterka wracala po przegrzaniu BT sutyacja ta sama dopiero po wymianie BT bylo wszystko ok
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-07-31, 21:42   

jubi20, nie dzialajacy bt to moze byc wina flasha i to tego na ktorym jest oprogramowanie i o tym ja mowilem kolego...
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39