PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6230 - nie dzialaja klawisze 2,5,8 i kilka jeszcze.


Nokia 6230 - nie dzialaja klawisze 2,5,8 i kilka jeszcze.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6230 - nie dzialaja klawisze 2,5,8 i kilka jeszcze.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-31, 20:25   Nokia 6230 - nie dzialaja klawisze 2,5,8 i kilka jeszcze.

Jak w temacie. Nie dziala 2,5,8,lewy nawig, prawy nawig, czerwona, zielona.
Mysle ze to glas. Dodam tylko ze telefon potrafi sie swiecic jak jest wylaczony. Mozna jakos obejsc glasa?
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-31, 20:35   

kowalkarol1 napisał/a:
Mozna jakos obejsc glasa?
mozna go zdjac i porobic crossy, tak to nie, bo po glasie idzie dalej pod upp
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-31, 20:41   

EMEK napisał/a:
kowalkarol1 napisał/a:
Mozna jakos obejsc glasa?
mozna go zdjac i porobic crossy, tak to nie, bo po glasie idzie dalej pod upp

to mozna zrobic ? czy tak to nie? bo nie rozumie tego zwrotu:)
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-03-31, 21:24   

zrobic mozna... polaczyc odpowiednie linie fitra, IN z OUT
ale przy tym filtrze to wg mnie za duzo zabawy i ciezko bedzie bo musialbys zrobic 10 takich polaczen, duzo prosciej postawic nowy filtr
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-03-31, 21:41   

od 7250i bedzie pasowal filtr?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-03-31, 22:15   

w 6230 zdaje mi sie ze byly juz 25-kulkowe, ale sprawdz. Jesli 24 to to samo co 7250 (EMIF10-1K010F1 lub EMIF10-1K010F2), jesli 25 to wez jakis filtr lcd 25 (to to samo, EMIF10-COM01F2)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-01, 15:27   

podczas przekladania glassa nastapil problem, mianowicie "cos" sie upieklo albo uszkodzilo poniewaz klawa sie nie podswietla, lcd tez nie, i nie dziala lcd, telefon sie wlacza bo slychac dzwiek. Ma ktos pomysl?:>
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-04-01, 20:59   

obok filtra Z300 jest przetwornica do podswietlenia
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-01, 21:08   

a gdzie dokladniej?

[ Dodano: 2008-04-01, 22:09 ]
http://hw.pasjagsm.pl/nokia/6230/watermark/842.gif

[ Dodano: 2008-04-01, 22:09 ]
tu masz powiedz ktory to element.

[ Dodano: 2008-04-01, 22:11 ]
i jeszcze gdzie sie znajduje(oznaczenie elementu) filtr od lcd? (bo raczej nie mozliwe ze uszkodzilem lcd, bo czasami nic nie ruszajac podczas wlaczania krzaczki sie pokazuja). dzieki wielkie.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-04-01, 21:36   

N300 od podswietlenia, filtru lcd chyba nie ma w 6230 ale sprawdz dokladnie w serwisowce bo nie mam teraz czasu
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-01, 21:46   

no wlasnie n300 uszkodzilem chyba wymieniajac glasa od klawy, od czego pasuje?
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-04-01, 21:49   

3220, 6020, 6021, 6230, 6230i, 7200
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-01, 21:56   

dobra a filtr klawiatury posiada?
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-04-01, 22:00   

6020 i 6230 na 100% mają, a reszta nie wiem ale 3220 powinna jeszcze mieć
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-01, 22:29   

kurde nie chodzilo mi o klawiatury tylko lcd filtr, bo nagle lcd przestal dzialac, a uszkodzic raczej nie uszkodzilem(bardziej cos sie ruszylo na plycie), wiec pytam czy i gdzie jest w 6230 filtr lcd.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39