PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6230i mignie


Nokia 6230i mignie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6230i mignie
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2009-01-20, 21:58   Nokia 6230i mignie

Witam. Wymienialem w mocno zakurzonej 6230i buzzer, i po zlozeniu telefon mignie i koniec. Pojawiaja sie paski na poczatku wlaczania jak to w 6230i i bialy ekran mignie i koniec. Cos tam sie miga ale bez podswietlenia i zdechnie i tak w kolko, po nacisnieciu wlacznika.
Soft oczywiscie odpada, gdzie zwarcie? zlacze od lcd ok, hota juz nie mam wiec..
^
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-01-21, 20:42   

kowalkarol1, A może to wina nowego buzzera :?:
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2009-01-21, 21:54   

niee, bo sama plyta z lcd samym tez nie dziala, z innym lcd tez nie. Podczas wymiany tego buzera rozebralem fona i przy okazji zalozylem inny lcd zeby sprawdzic czy dziala i dzialal wiec zalozylem stary, skrecilem i kicha juz.
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-01-22, 11:50   

grzałeś już? Przy rozbieraniu może złapał zimne. Identyczne objawy miałem w 6100 po przypadkowym przegrzaniu UEMa.

EDIT

do postu niżej, nie zauważyłem tego
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
Ostatnio zmieniony przez Reich 2009-01-23, 13:27, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 29
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-01-22, 12:28   

Reich napisał/a:
grzałeś już?


kowalkarol1 napisał/a:
hota juz nie mam wiec...



Reich, odpowiedz przychodzi sama :wink:
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-01-23, 00:32   

kowalkarol1 napisał/a:
Soft oczywiscie odpada
a probowales?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
pioneerGSM
Użytkownik


Telefon: 6500 slide
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 89
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2009-02-06, 01:59   

ja postawil bym na złacze LCD na plycie mialem podobny problem w 3100,zimne luty,
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39