PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6230i- nie działa Bluetooth i słaba bateria


Nokia 6230i- nie działa Bluetooth i słaba bateria

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6230i- nie działa Bluetooth i słaba bateria
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
ALF23
Nowicjusz


Telefon: Nokia6230i
Operator: Era
Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 2
  Wysłany: 2006-01-25, 21:25   Nokia 6230i- nie działa Bluetooth i słaba bateria

Witam.
Mam pytanie odnosnie co do tego telefonu, a wlasciwie to mam problem z nim.
Chodzi mi o 2 rzeczy ktore sa dosc dziwne jak dla mnie.

1 z nich zwiazana jest z bateria, mianowicie telefon jest nowy tak samo jak i bateria(przynajmniej mi sie wydaje ze jest nowa :/), a problem polega na tym ze bateria mi nie trzyma nawet 1 dnia, byla resetowana, i mimo wszystko nawet jak telefon nie jest uzywany tyle co jest wlaczony i naladowany do pelna po ok 10 h pada bateria, troche jest to dziwne zwazajac ze bateria jest NIBY nowa:/, moze ktos wie o co moze chodzic ?

2 problem polegam na tym ze nie dziala mi Bluetooth w telefonie zreszta nie wiem czy nie dziala bo nie mam jak sprawdzic, ale tutaj tez jest dziwne zachowanie gdyz aktualnie wedle tego co pisze w telefonie mam wlaczony Bluetooth, ale chyba nie dziala, probojac go wylaczyc nic sie nie dzieje tak samo jak z ponownym wlaczeniem, z kolei pare dni temu mialem odwratna sytuacje wedle telefonu byl wylaczony a wlaczyc sie nie dalo , tak wiec jakby ktos cos wiedzial na ten temat to niech pisze.

Wina softu czy moze telefon cos nie tak ?
Prosze o pomoc, czy wiesc go do serwisu czy obejdzie sie bez tego(gwarancje mam problem jest taki ze zakupilem go przez net i musialbym wysylas az do krakowa go)
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez wntl 2006-01-26, 01:48, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-25, 21:38   

ALF23, jak masz gwarancje to mimo wysylki radze do serwisu
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-25, 22:29   

Te telefony mają jakieś problemy z softami innymi niż 3.30 zwłaszcza na Erze. Miałem na przykład tak że dwa identyczne z ta samą wersją softu i jeden miał opcję "push to talk" a drugi nie. Telefon potrafi się restartować przy próbie połączenia z internetem lub nawet pinu się nie da wpisać. Zadzwoniłem w parę miejsc i dowiedziałem się że najlepiej jest zaniżyć soft do wersji 3.30 właśnie i bedzie OK. Z kilkoma sztukami tak zrobiłem i jeszcze nikt nie wrócił do mnie z reklamacją.
^
 
     
ALF23
Nowicjusz


Telefon: Nokia6230i
Operator: Era
Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-01-25, 23:59   

a wiec to moze byc wina softu ? wiec chyba nie mam wyjscia tylko wysalc go poki jest na gwarancji do serwisu.
w tym telefonie soft jest w wersji v3.50, wiec moze i dlatego jest problem z tym bluetoothem.
pozdrawiam
^
 
     
maxitom 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6610
Operator: Orange
Wiek: 39
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-02-02, 13:33   

Te modele mają ogromne problemy z softem zwłaszcza w Erze ( reset telefonu przy korzystaniu z GPRS'u ) włączając w to soft w wersji 3,62.Rozwiązaniem tych problemów tj rozładowywanie bat, reset ma podobno być soft w wersji 3,70.
pozdrawiam
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-10, 02:36   

ALF23, sprawdz pobor pradu - jest mozliwosc ze PA padl i pobiera za duzo i dlatego bateria trzyma krotko, - soft 03.50??? w 6230i dziwne bo nokia po 03.40 wydala 03.62 a pomiedzy nic nie bylo ;) a moze przegapilem ? a co do bluetootha to jesli nie jest to sprawdz soft a jak to nie soft to jest kilka opcji - najpierw upgraded do 03,62
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-10, 11:57   

tranceman, soft 3.62 to kicha w Erze się resetuje. Trzeba zanizyć do 3.30
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39