PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 6310i zasięg bez zasięgu


Nokia 6310i zasięg bez zasięgu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 6310i zasięg bez zasięgu
Przesunięty przez: naresh
2006-07-16, 13:24
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
waxi18 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA 6820
Dołączył: 01 Kwi 2005
Posty: 28
Skąd: Tęgoborze
Wysłany: 2006-07-15, 18:26   Nokia 6310i zasięg bez zasięgu

Witam!!
czytając posty dotyczące noki 6310i zaobaczyłem iż mam bardzo ciekawy problem.
telefonik działa i wszystko jest dobrze zasięgu nie gubi ani nic ale tylko w okolicach NOWEGO Sącza bo tylko jak pojade gdzieś dalej to odrazu wyskakuje mi komunikat:
"Rejestracja Karty sim nie udana" niewiem czym jest to spowodowane ale bardzo ciekawe zjawisko czy wie ktoś jak to naprawić??????
mnie się wydaje że telefon może działać tylko na GSM 900 i to może być główna przyczyna. Ale nie jestem pewien PROSZĘ O POMOC
^
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-16, 10:50   

wygrzej telefon na początek
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
waxi18 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA 6820
Dołączył: 01 Kwi 2005
Posty: 28
Skąd: Tęgoborze
Wysłany: 2006-07-16, 11:33   

wygżał bym go ale zabardzo niewiem jak to zrobić znalazłem także mostkowanie końcówki mocy ale tutaj także niewiem jak to zrobić jestem dopiero początkującym serwisantem a w dodatku jeżeli chodzi o GSM to wiem nieiwele :( a masz może opis jak to naprawić spróbuje wygżać :) tylko powiedz mi co :D

sorry że jestem taką lamą :) ale mam nadzieje że mi pomożesz:):):)
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-16, 13:13   

No jak to co? PA oczywiscie. Grzejemy HA lub opalarka
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-16, 13:14   

waxi18, mostkuje sie diplexer a nie koncowke mocy!
sprawdz na recznym wyszukiwaniu czy zawsze znajduje wszystkie sieci (i tam gdzie normalnie masz zasieg i tam gdzie masz problemy)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-07-16, 23:42   

Wgraj soft z net monitorem i zobacz jakie kanaly masz w okolicach tego sącza a jakie w domu. Do kanalu 160 to 900MHz, od 700 do 840 to 1800MHz i wtedy bedziesz wiedzial czy to wina diplexera (nie przleacza na jeden zakres) czy moze filtra. Sprawdz tez w miescie gdzie sa nadajniki kazdej czestotliwosci czy ci poprawnie przelacza miedzy zakresami.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-16, 23:49   

tutaj mapki: http://malopolska.btsearch.org/orange_mapki.php
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
waxi18 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA 6820
Dołączył: 01 Kwi 2005
Posty: 28
Skąd: Tęgoborze
Wysłany: 2006-07-18, 18:32   

Domi zrobiłem tak jak mówiłeś dałem wyszukiwanie ręczne ale jak ino zaczeło ściągać mi zasięg z czhowa tak już kaplica do samego krakowa nie mam zasięgu nawet w krakowie :( dzięki za mapke :)

MasterJapko nie posiadam kabli i nie mam możliwości zmienienia oprogramowania lub włączenia net monitora a kable od dtc3 nie pasują do nokii 6310i nawet kabel od 6110 chodź pasuje do telefonu nie potrafi nic zdziałać :(

moge wam jeszcze podać na jakich przekaźnikach mam zasięg:


Kurów
Nowy Sącz
Kłodne
Witowice Dolne
Stary Sącz
Świdnik
Nawojowa
Szczawnica
Cianiawa
Gorlica
i tyle reszta to kaplica no może pominołem 2 może 3 przekaźniki
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-07-18, 18:45   

waxi18, to wez od cioci nokie 3310 wlacz jej NM i potestuj siec w swojej okolicy ;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-18, 22:08   

waxi18, dziwne... bo po drodze do Kraka powinienes miec zasieg na 900 a w samym Krakowie dopiero na 1800... przydal by sie ten NM zeby zdiagnozowac usterke, moze wpadniesz kiedys do mnie to cos zdzialamy ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
waxi18 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA 6820
Dołączył: 01 Kwi 2005
Posty: 28
Skąd: Tęgoborze
Wysłany: 2006-07-21, 11:52   

MasterJapko mam 3310 :) włącze net monitor i pochodze po wiosce i dojde do tego punktu gdzie nie ma zasiegu na 6310i i zobacze co się dzieje co wyskakuje i napisze na forum

Domi dlatego mówie że jest to barzdo nietypowy problem ponieważ wcześniej nie miałem nigdzie zasięgu a tu ni z tąd ni z owąd się pokazał pewnego pięknego dnia
ale co z tego jak jedynie na niewielkim obszaże :/
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39
Brak nowych postów Zasięg w Łodzi Qrucjata Sieci Komórkowe 1 2016-03-07, 14:09