PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nokia 6610i


nokia 6610i

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » nokia 6610i
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Piterek79 
Nowicjusz


Telefon: N 3100
Operator: Plus
Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-02-06, 12:33   nokia 6610i

czesc,

potzrebuje pomocy z instalacja modemu gprs pod windą 2000 sp 4 , mam kabelek foof,

oxygen spoko widzi ten telefon i wszystko mogę robić, ale jak sie przesiadam na pc suite, sprawdzalem dwie wersje 6.5 i 6.7 i niestety nie widzi mojego telefonu,,

a oxygen w connection wizardzie łączy się po DAU9P/FBUS

w managerze urzazen jets zainstalowany OTI USB to serial comm ,
probowalem zaistalowac modem z ręki i spoko dodaje mi modem ale jak robie test modemu to nie widzi go,
a i jak probuje wyszukac modemy to znajduje mi jakies pci device, ale nie jest w stanie sobie podinstalowac sterownikow, a podawalem mu wszystkie jakie znalazlem do 6610 i do kabla

z pc suitem zaistalowaly sie dodatkowe drivery nokia connectivity,

co robię nie tak,, czego brakuje, pliss help me

pozdrawiam
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-06, 20:15   

A czy ten telefon działa, jako modem GPRS, czy w pc suirte możemy tylko ustawienia połączeń pozmieniać?

[ Dodano: 2006-02-06, 20:22 ]
Poprawka

z instrukcjii wynika, że tak

[ Dodano: 2006-02-06, 20:27 ]
Sterowniki do modemu są wbudowane w PC SUITE, dlatego skup się na tym, aby wykryło telefon. Jeżeli masz emulowany port szeregowy to w ustawieniach połączeń oprogramowania nokii przejdź na ten port.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2006-02-06, 20:28, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
  Skype
     
Piterek79 
Nowicjusz


Telefon: N 3100
Operator: Plus
Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-02-06, 21:18   

w pc suite juz jest, kupilem klona jakiegos oryginalnego kabla ca-42 ale nadal modemu nie moge odpalic, jak w pc suite robie zeby polaczyl to niestety,

jakies rady????
plisss, kierownik mnie chce zabic juz
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-08, 15:04   

Piterek79, A masz aktywny gprs u operatora?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Piterek79 
Nowicjusz


Telefon: N 3100
Operator: Plus
Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-03-07, 07:43   ca-42 pod XP

witam ponownie,

pod win 2000 kabel w koncu zadzialal, ale dlugo nie pochodzil bo zmienil sie w XP

tylko mam problem teraz z xp

drivery sie instalują, kwerenda modemu idzie, ale jak juz chce sie lączyc to wieszza system tak ze tylko reset mu pomaga

zaznaczam ze kabel jest sprawny, pod 2000 dzialal ok

prosze o pomoc
^
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-08, 20:41   

Piterek79, Oxygen działa poprawnie tylko z pakietem Nokia PC Suite 4.88

[ Dodano: 2006-03-09, 19:26 ]
Piterek79, pytałem się kolegi i mówił że teoretycznie działa z Nokia Pc Suite 6.7
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
Piterek79 
Nowicjusz


Telefon: N 3100
Operator: Plus
Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-03-10, 08:12   

witam,
sorry ale to chyba nie chodzi o pc suita bo pod win 2000 dzialalo wszystko ok bez pc suita,
i modem i oxygen,

najwazniejsze dla mnie jest odpalenie modemu,,

pod xp sp2, dzis sprobuje bez sp2,,

pozdrawiam
^
 
     
mrugaczek 
Wie co mówi
ale czy naprawde ??



Telefon: DCT3 i 4
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 261
Skąd: Kraków
Ostrzeżeń:
 5/5/6
Wysłany: 2006-03-11, 21:41   

Piterek79, ściągnij sobie mRutera i za pomocą niego korzystaj z modemu
_________________
Gość popatrz na moją Sygnaturkę http://img469.imageshack....ygmaras2ov8.jpg THX dla MaVer
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39