PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 7360. Kod zabezpieczający.


Nokia 7360. Kod zabezpieczający.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 7360. Kod zabezpieczający.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2009-05-29, 11:28   

wgranie nowego oprogramowania
^
 
  Skype
     
AdSense


Elek12 
Nowicjusz



Telefon: 7360
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 17
Skąd: ŁódŻ
Wysłany: 2009-05-29, 14:48   

A czy ja mogę wgrać- co jest potrzebne do tej operacji?.
^
 
     
sowaxxxx 
Nowicjusz



Telefon: staroć
Operator: Play
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-05-29, 15:20   

JAF lub MTbox lub UFS i kabel serwisowy.
_________________
90% problemów rozwiąże GOOGLE pozostałe 10% rozwiąże wódka
^
 
  Skype
     
Elek12 
Nowicjusz



Telefon: 7360
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 17
Skąd: ŁódŻ
Wysłany: 2009-05-29, 16:33   

Witam. Już wiem prawie wszystko. Na co dzień zajmuję się naprawami RTV i używam programatora WILLEM PRO4,a czy może być pomocny w takim problemie.
^
 
     
sowaxxxx 
Nowicjusz



Telefon: staroć
Operator: Play
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-05-29, 16:45   

A co ma programator do boxa serwisowego?Jedno służy do jednego a drugie do drugiego,jak pujdziesz po odbiór telefonu to poproś gościa z komisu aby pokazał jak box wyglada wtedy zobaczysz różnice.Czyli programator w żadnym wypadku sie tu nie przyda.Różnice widać gołym okiem.
_________________
90% problemów rozwiąże GOOGLE pozostałe 10% rozwiąże wódka
^
 
  Skype
     
Elek12 
Nowicjusz



Telefon: 7360
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 17
Skąd: ŁódŻ
Wysłany: 2009-05-29, 19:32   

Dzięki za cenne porady. Teraz już wiem to co chciałem. Ten portal jest bardzo fajny i są tu ludzie którzy wiedzą dużo na temat telefonów. Będę odwiedzał częściej to forum, bo warto. Pozdrawiam.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-05-29, 20:35   

Elek12, zmiana oprogramowania
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-05-29, 23:22   

Elek12, w komisie powinni wziąć 10-20zł...

Elek12 napisał/a:
Gościo powiedział że za pomocą fleshowania to zrobi. Co to takiego?

może koleś myśli ze jak wgra nowe oprogramowanie to mu się kod domyślny ustawi
^
 
  Skype
     
sowaxxxx 
Nowicjusz



Telefon: staroć
Operator: Play
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-05-30, 08:08   

Z tego co pamietam to poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych lub przeprogramowanie telefonu z poziomu boxa kod telefonu powinien zostać wyłączony a dopiero zresetowany do fabrycznego poprzez wgranie ,,nowego,, PM(nie pamiętam dokładnie gdyż dawno tego nie robiłem w tego typu nokii),mogę sie mylić.Dodatkowo serwisant na życzenie klienta może zresetować licznik czasu połączeń w menu serwisowym telefonu jeżeli tylko posiada MTbox-a.
_________________
90% problemów rozwiąże GOOGLE pozostałe 10% rozwiąże wódka
^
 
  Skype
     
Elek12 
Nowicjusz



Telefon: 7360
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 17
Skąd: ŁódŻ
Wysłany: 2009-05-30, 09:20   

Witam. Jeszcze aparatu nie dałem do fachmana, tylko wczoraj dowiedziałem się co i jak. Koszt 20 zeta, około 10 minut czekania. Korzystam z telefonu zastępczego - Nokia 6020. Duża satysfakcja jest wtedy jak się zrobi samemu, no ale nie których się nie da. Pozdrawiam.
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2009-05-30, 18:17   

wasiesto napisał/a:
może koleś myśli ze jak wgra nowe oprogramowanie to mu się kod domyślny ustawi


Mi nie zawsze box resetował kod zabezpieczający. Czasem trzeba było wgrać oprogramowanie + full factory default/reset i dopiero szło
^
 
 
     
Elek12 
Nowicjusz



Telefon: 7360
Operator: Plus
Wiek: 29
Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 17
Skąd: ŁódŻ
Wysłany: 2009-07-25, 07:34   

Witam. Telefon już sprawny.Zabieg trwał około 10- minut. Nic nie zostało wykasowane tzn żadne dane. Koszt jak koledzy pisali 20zł. Usługa fleshowanie.
^
 
     
dnhans 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 7360
Operator: Heyah
Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-04, 10:48   

Witam.
:mrgreen: Muszę się podzielić dobrą nowiną.
Otóż jakimś cudem udało mi się zdjąć kod zabezpieczający. Jak to zrobiłem. Idą krok po kroku jak podpowiadali inni internauci czytając na forach.
Wpisałem numer IMEI, wygenerowałem kod zabezpieczający (10 cyfr). Wprowadziłem go i... nic. Wprowadziłem go 2. raz. Nic.
Wyłączyłem i włączyłem komórkę i spróbowałem wpisać kod 12345 i... działa!!! Dla mojego przypadku (albo dla większości lub wszystkich - choć nie wiem jak to wygląda w innych telefonach, więc się nie wypowiadam), po prostu ten wygenerowany kod zabezpieczający zresetował zapomniany kod zabezpieczający i powrócił do kodu pierwotnego czyli 12345.
Dziękuję wszystkim poprzednikom, którzy mnie nakierowali na to rozwiązanie :)
Pozdrawiam,
dnhans@o2.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39