PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > NOKIA 7650


NOKIA 7650

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » NOKIA 7650
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-05-09, 19:03   NOKIA 7650

Tak jak w temacie. Po zlozeniu nie ma zasiegu. Soft wgralem co jeszcze zrobic?? jakies resety czy cos???/ pomocy z gory dzieki!!!!
^
 
     
AdSense


mrELO 
Starszyzna
Złośnik :D


Telefon: 6070
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 847
Skąd: Opoczno
Wysłany: 2006-05-09, 19:12   

to bedzie raczej cos z HW skoro jak jest rozlozona to bangla a jak zlozysz to zasieg traci. Musi tam byc niezly balagan w srodku. Zacznij od rozlozenia jej i sprawdzenia plyty.
^
 
 
     
matezgsm 
Nowicjusz


Telefon: 9300
Operator: Orange
Pomogła: 1 raz
Wiek: 29
Dołączyła: 09 Maj 2006
Posty: 9
Skąd: białystok
Wysłany: 2006-05-09, 19:35   

taśma, taśma, taśma...
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-05-09, 19:55   

no nie wydaje mi sie ze to tasma. Bo telefon traci zasieg jak jest zlozony calkowicie a jak jest prawie do konca( zanim wyskoczy komunikata czy zablokowac klawiature) to dziala elegancko.Tasma wyglada na dobra. Soft nic nie pomogl jedynie moge jeszcze zrobic jakies resety. Aha na starym soficie po calkowitym zgieciu wyskakiwal komunikat ( po jakims czasie) wloz karte sim a chwile pozniej ze telefon zostanie ponownie uruchomiony. Wiec co robic?? z gory thx!!!
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-09, 20:56   

jak wyskakiwal komunikat to tez mysle ze tasma

daje budowe 7650
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-05-09, 21:40   

mam tez ten schemat. A trudno jest wymienic ta tasme bo przyznam sie ze jeszcze w 7650 nie wymineialem tasmy. Jak ja wymienic. Jak jest ona zamocowana??? z gory thx!!
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-14, 22:10   

z jednej strony gniazdo <klaw>, z drugiej lutowana. ja zmieniałem 40W punktówką, tyle że w obwód potencjometr jakiś wsadziłem.

kowalkarol1 napisał/a:
Jak ja wymienic.

Od klawiatury masz gniazdo, a nna płycie głównej luty, podgrzewasz i odchodzi. Nie bój się że stopisz taśmę <i tak skopana>
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
matys 
Nowicjusz



Telefon: komórkowy
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Cze 2005
Posty: 61
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-05-15, 10:54   

ten sam miałem przypadek, na 100% taśma wymieniasz i telefon śmiga..... wymiana bardzo prosta grzejesz kolbą punkt po punkcie i taśma ładnie odchodzi, potem troszke pasty lutowniczej przykładasz taśme tak że " otworki w taśmie pasują w X na płycie głównej fona i jedziesz z taśmą grzejesz punkt po punkcie
^
 
 
     
woojashek
Nowicjusz



Telefon: SLVR L6
Operator: Orange
Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-05-16, 16:04   Re

Dobra tasme wymontowac to nie problem ale jak ja wlutowac normalna oporową do smd raczej to zrobie prawda jak nie to czym? aha i mam identyczny problem i wszyscy mówia ze to tasma :)
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-05-16, 16:06   

woojashek poszukaj na forum. Był temat o wymianie taśmy jakiś czas temu.
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-05-17, 17:56   

dobra zamowie ta tasme i zobacze. Jaka pasta jest najlepsza???

[ Dodano: 2006-05-23, 19:53 ]
mam juz tasme i paste. Odlutowalem stara tasme, resztki usunalem z plytki i teraz problem. Mam ladnie tasme ustawiona ale lutownica nie chce "brac" grzeje na tasmie punkt i grzeje i nic. Dlaczego tak sie dzieje?? mam lutownice 40V

[ Dodano: 2006-06-18, 13:32 ]
operacja dawno zakonczona wymienilem ta tasme i telefon elegancko sie sprawowal
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39