PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nokia 9300 i kraczony JAF?


Nokia 9300 i kraczony JAF?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nokia 9300 i kraczony JAF?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
shel82 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6230
Operator: Plus
Dołączyła: 25 Lut 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-25, 14:00   Nokia 9300 i kraczony JAF?

Witam, czy jest możliwe wgranie polskiego języka kraczonym JAFem?
Wiem, że przy wgrywaniu oprogramowania do Nokii 9300 trzeba użyć dwóch przewodów, ale jak nie mam JAF-BOXa, to mogę zrobić normalnego FBUSa na MAX232 pod COM i JAF to zobaczy, bo po usb widzi bezpośrednio z komputera?
dzieki za pomoc z góry...
^
 
 
     
AdSense


jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2009-03-25, 14:09   

nie wgrasz oprogramowania t=do tego modelu bez boxa
pozdro
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
shel82 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6230
Operator: Plus
Dołączyła: 25 Lut 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-25, 14:17   

jubi20 napisał/a:
nie wgrasz oprogramowania t=do tego modelu bez boxa
pozdro


Dzięki to mnie nie pocieszyłeś, ale jeszcze coś pokombinuję, bo musi być jakiś sposób na komunikacę po FBUSies z kompem...

Hmm, może Phoaenix?
^
 
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 33
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1048
Skąd: Bąków
Wysłany: 2009-03-25, 15:35   

shel82 napisał/a:
Hmm, może Phoaenix?


koleżanko phoenix służy do aktualizacji BB5 a jak wiadomo 9300 zalicza sie do dct-4 więc TYLKO BOXEM
^
 
  Skype
     
shel82 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6230
Operator: Plus
Dołączyła: 25 Lut 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-26, 09:08   

W takim razie zastanawia mnie czy Prodigy v2.41 to łyknie?
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-26, 11:17   

watpie...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2009-03-26, 11:49   

shel82 napisał/a:
W takim razie zastanawia mnie czy Prodigy v2.41 to łyknie?


nie dopiero jaf, mt ten model obsuguju nic wiecej
^
 
 
     
sowaxxxx 
Nowicjusz



Telefon: staroć
Operator: Play
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-03-26, 16:09   

Jafem próbowałem wgrać polaczka w tym modelu niestety brak komunikacji wiec spróbowałem MT-boxem który mi go ubił,zaś szybko i sprawnie postawił mi go HWKufs.
_________________
90% problemów rozwiąże GOOGLE pozostałe 10% rozwiąże wódka
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39