PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > nowe modele noki , czy kalkulator na nie działa ?


nowe modele noki , czy kalkulator na nie działa ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » nowe modele noki , czy kalkulator na nie działa ?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-09-27, 09:10   nowe modele noki , czy kalkulator na nie działa ?

witam , pojawiło się ostatnio klika nowych modeli nokii np. 2610 ,6070, 6233 (to są chyba DCT-4 ).Czy ktoś ściągał z nich locka kalkulatorem ? Ja próbowałem z 2610 (7 kodem) i nie poszło wybrałem Asic2 , a box Asic6 .Proszę dać znać czy da radę z tych nowych modeli noki za pomocą kalkulatora ściągnąć sim locka (nie bierzemy oczywiście pod uwagę tych z pltformą bb5 .) Dzięki za wszelkie pomocne wypowiedzi , a swoją drogą ten kalkulator na stonie pasji nie jest za ciekawy (brak np,takich podstawowych modeli jak 6020,6230i,3120,6030itp. nie wspomianająć o najnowszych ,które wymieniłem na wstępie ), a tyle pisano na początku ,ze będzie taki rewelecyjny itp. i sprawa ucichła jakoś .Jesli się mylę to również proszę o wypowiedzi

pozdr
biniek
^
 
     
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-09-27, 13:01   

biniek napisał/a:
Ja próbowałem z 2610 (7 kodem)
a pierwszym próbowałeś ?
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-09-27, 16:08   

pierwszym nie próbowałem ,ale jak siódmym nie mozna to pierwszym chyba wogóle prawda ? (siódmy ściąga wszystkie blokady ) , pojawi się w końcu konkretny calkulator na tej stronie ?
^
 
     
lisek_k
Nowicjusz


Telefon: Nokia 2610
Operator: Era
Dołączył: 27 Wrz 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-09-27, 18:39   

Witam . Stary temat na który nikt nie odpowiedział a ja wąłsnie tez mam 2610 w erze i probowałem sciagnac sima kalkulatorem uzyłem ustawien jak dla 2600 asic2 box6 i 2 kody wygenerowane :
#pw+185324507355331+1# -----------> u żyłem
#pw+734250751214367+2#
#pw+224015446262025+3#
#pw+924552341267361+4#
#pw+884561204277071+5#
#pw+254435373246543+6#
#pw+092913310071421+7# --------------> użyłem

wyprobowałem i sie nie dało sciagnac kodu';/ moze ktos umie mi pomóc? moj imei:
359771007278180 era nokia 2610
^
 
     
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-09-28, 09:35   

wychodzi na to ,ze nikt tu nie potrafi pomóc , albo nie chce


biniek
^
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 35
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-09-28, 10:21   

Jeśłi chodzi o nowsze telefony.. to zajrzyj tutaj...

Nokia DCT-4 Online Simlock Code Generator

Z modeli zawartych w spisie sprawdzonych zostalo okolo 80% (przynajmniej z informacji od uzytkownikow tego calca wiem ze dawali rade sciągnąć z nowszych modeli ktorych nie obsługują engine'y innych calców.. Informacje o typach boxów no i zmiany w engine sa wciąż aktualizowane, jak bede miał czas dodam nowe modele.

Z nowszych sam osobiscie testowałem na : 2600, 6020, 6021, 6030, 6100, 6100i, Ngage RH-47, 7650i i kilku innych... sprawdził bym na wiekszej ilosc modeli ale od czasu kiedy zrobiłem tego calca mineło stosunkowo niewiele czasu i nie miałem aż tylu telefonów do zrobienia :) ))

Pamiętajcie !
W chwili obecnej ten calc jest w fazie testów.. To nie jest wersja finalna.
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-09-28, 10:35   

z modelami 6030,1600,6020 nie ma problemu , ale schody zaczynają się przy najnowszych modelacj jak 2610 , 6070 , 7370 ,7360 czy 6233 (te wszystkie modele o ile mi widomo to dct4 ,czyli powinno pójść zdjąc lock kalkulatorem ) moze jest jakiś nowy box do tych modeli ? moze ktoś ściągał już z tych nowych modeli locka kalkulatorem ? jesli tak to moze poda jaki jest asic i box do tych modeli

pozdr
biniek
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: