PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nprawa czytnika kart sim w 6610i


Nprawa czytnika kart sim w 6610i

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Nprawa czytnika kart sim w 6610i
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
michal_m18
Nowicjusz


Telefon: 3510i
Dołączył: 11 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-04-11, 12:47   Nprawa czytnika kart sim w 6610i

Mam problem, a mianowice dostalem nokie 6610i, w ktorej juz ktos wczesniej grzebal i jeden ze stykow gdzie umieszczony jest czytnik karty sim zostal wyrwany. Wedlug schematu jest to styk nr 3 o oznaczeniu VSIM. Czy ktos ma jakis schmacik albo najlepiej fotki jak zrobic obejscie i czy takowe jest mozliwe. Prosze o szybka pomoc. Moj mail to ?????????, mozna na niego wyslac fotki, chociaz wolalbym jak by ktos zamiescil je na forum, moze ktos inny jeszcze z nich skorzysta.
Ostatnio zmieniony przez mrELO 2006-04-11, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-04-12, 11:39   

Na sam początek powinieneś napisać, czy masz do czeko przykleić nowy styk... a schemat i wyprowadzenia są w SM dostępne w dziale download from pasjagsm.
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
michal_m18
Nowicjusz


Telefon: 3510i
Dołączył: 11 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-04-13, 21:51   

Sprawa wyglada tak,ze styk z plyty glownej zostal wyrwany i nie ma do czego przylutowac:( Czy jest jakas mozliwość zrobienia jakiegos przejscia??
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-13, 22:26   

michal_m18, mialem tak w 6600, ja sobie poradzilem tak ze podskrobalem troche laminat w tym miejscu i tam jakby troche tego punktu zostalo (nie wiem dokladnie co to bylo) i przylutowalem do tego i telefon dziala do dzis
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
michal_m18
Nowicjusz


Telefon: 3510i
Dołączył: 11 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-04-16, 21:33   

Niestety nie mam gdzie przylutowac, trzeba pewnie zrobic przejscie, ale jest wlasnie pytanie jak to zrobic?? :( Prosze o pomoc
^
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-04-16, 22:10   

Napewno ten punky jest połączony z jakimś zenerkami zabezpieczającymi albo jakimiś kondensatorami i małych pojemnościach.. czasami takie elementy pojawiają sie w pobliżu czytnika. Aczkolwiek moge sie mylić. Bo w chwili obecenej piszac to nie jestem w domu i nie mam pod reka serwisówki od 6610i.. proponuje zacząć od schematu.. bo ten styk przeciez jest do czegos polaczony :) o ile nie jest to wyprowadzenia któregoś z układów montowanych powierzchniowo (tych z wyprowadzeniami od spodu) to sobei poradzisz bez problemu.)
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-17, 07:50   

michal_m18, wg serwisowki robisz przejscie do elementu R386 jest on zaraz kolo tego twojego pada w zalaczniku masz pokazana chyba bedziesz wiedzial co i jak :)
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
michal_m18
Nowicjusz


Telefon: 3510i
Dołączył: 11 Kwi 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-04-17, 09:09   

Zabralem sie do roboty, ale niestety przejscie ktore jest w zalaczniku dotyczy chyba 6610, bo ja nie mam takiego elementu na plucie:( i w serwisowce tez go nie ma
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-04-17, 09:50   

michal_m18, no faktycznie;/ bo do 6610 ten schemat, jak mozesz to podeslij twoja serwisowke to cos wymyslimy, bo nie mam teraz do 6610i
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-18, 11:03   

michal_m18, musisz polaczyc z C390 ktory jest ponizej zlacza sim wlasnie kolo tego styku 3 (C390 idzie z jednej strony do masy wiec musisz z drugiej strony)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów K750i nie działa czytnik kart / aparat seba123 Sony Ericsson 4 2009-01-24, 19:03
Brak nowych postów Simlock Nokia 6610i Dawid2289 Simlock 5 2009-04-16, 10:39
Brak nowych postów EF 81 nie czyta kart sim Cryman BenQ-Siemens 4 2009-05-29, 20:16
Brak nowych postów Nie czyta kart sim LG KE850 Blackdown LG 0 2009-08-06, 15:29
Brak nowych postów Problem z łączeniem usb oraz flashem ... Pietras8978 DCT-4 4 2010-03-13, 14:44