PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Patchowanie DCT-4


Patchowanie DCT-4

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Patchowanie DCT-4
Zamknięty przez: xury
2006-04-10, 16:29
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-07, 21:43   Patchowanie DCT-4

witam.

Czesto trafiaja sie nokie z uwalonym imei po flashu (??????????????). W UFS jest opcja patch, ktora jak sie domyslam sluzy do patchowania imei we flashu? Mam wobec tego pytanko czy jak mam uwalony po flashowaniu imei (zakladojac oczywiscie ze UEM jest sprawny) to jesli spatchuje imei tym samym co w UEM'ie to telefon sie podniesie?

I jakim sprzetem mozna spatchowac imei? Wiem ze Griffinem i Jafem, a co z ufs'ami? W tornado mam taka opcje ale po jej wybraniu wywala komunikat "CONNECT UFS" :/ Czy HWK w wersji trial rozwiaze sprawe?
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-07, 22:49   

Odpowiedź na wszystkie pytania: TAK
^
 
     
nokia0master 
Nowicjusz



Telefon: E1
Operator: Plus
Wiek: 36
Dołączył: 09 Gru 2005
Posty: 43
Skąd: Gryfice
Wysłany: 2006-04-09, 12:50   

potrzebujesz jeszcze specjalne pliki *.fia by wogole zadzialac cos z fonem. A tak ogolnie to dziala pod ufs niejednokrotnie sprawdzilem.
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-09, 14:18   

xury, dzieki, czyli chyba zakupie sobie HWK, bo coraz czesciej sie przydaje.

nokia0master, te pliki to juz mam i mozna je wgrac bez HWK :D

Mam jeszcze jedno pytanko, jesli NAPRAWIE imei z ??????????? na org taki jaki siedzi w UEM'ie to chyba nie zlamie prawa?? a i jeszcze jedno po tym patchowaniu bedzie wyswietlal imei przy *#o6#? Bo po wgraniu tych *.fia nie ma go:( a to mi sie nie podoba bo jeszcze oskarza mnie o kradziez:(
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-09, 22:20   

jeśli jest uwalony UEM to paczowanie nic nie pomoże. Imei będzie widoczny ale telefon będzie się resetował po 30 sekundach. Ufsem nie wgrywamy plików fia tylko używamy plików pat. Pliki te są już w instalce od ufssuite 2.0.2
Imei będzie się wyświetlał po *#06# ale jeśli jest walnięty uem to niestety tak jak pisałem wcześniej będzie się resetował po 30 sek.
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-09, 23:14   

xury, przeciez pisalem ze chodzi o PRZYWROCENIE imei oraz o SPRAWNY UEM. Jesli UEM jest uszkodzony to calkiem inna bajka. Wrocmy do tematu.

Z tego co sie bawilem do tej pory, to wywnioskowalem ze pliki *.pat sa do patchowania imei (nie chce uzywac tu innego slowa bo nie wszyscy musza wiedziec o co chodzi) a pliki *.fia do wyciecia z flasha czesci odpowiedzialnej za sprawdzanie imei tego z flasha z tym w UEMie. Po tej drugiej operacji (wgraniu odpowiedniego pliku *.fia) telefon odpala, ale po wpisaniu *#06# wraca spowrotem na komunikat "wloz karte sim", tak jakby wyciete bylo to menu. Jesli sie myle to przepraszam za wprowadzenie w blad!

Dlatego sie pytalem czy po wgraniu pliku *.pat imei bedzie widoczny w telefonie. No i nadal nikt nie odpowiedzial na pytanie co do legalnosci tekiej operacji:/

Zalozmy ze flashuje calkowicie sprawna 2600 i po flashu wywala mi ????????????? (czesty przypadek) wyciagam kabel spisuje imei spod baterii i patchuje telefon. Czy taka operacja jest legalna?
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-10, 07:13   

znalazłem takie coś, nie wiem czy działa:

all you only need is UFS and GRIFFIN

1. download all imei patches of JAF
2. flash the phone with mcu and ppm with its correct version (ex.. 8310 v6.20)
3. now put NHM-7V06.20.fia in ppm
4. flash it without MCU..
5. check info... you will notice that imei will be ---
*** if you insert a sim card it wont accept any. phone restricted will appear
6. ufs can't unlock this phone so its time for the griffin box to do the unlocking...

after that check it out!!! you now have a phone with an invisible imei!!!

hehehe!!

if you check *#06# you cant see the imei... heheheheeh



***Tested working with my 6100 and 8310, so u all know what to do..


DOWNLOAD IMEI PATCHS FROM

http://files.odeon.cn/

Oryginalny wątek => http://www.mobile-files.c...ead.php?t=20915
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-10, 10:55   

toporek18 napisał/a:
Zalozmy ze flashuje calkowicie sprawna 2600 i po flashu wywala mi ????????????? (czesty przypadek) wyciagam kabel spisuje imei spod baterii i patchuje telefon. Czy taka operacja jest legalna?

tak, przeciez nie zmianiasz numerow tylko naprawiasz
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-10, 11:09   

jeśli chodzi o 2600 to flasujemy ją na prędkości Xslow to wtedy imei się nie uwali. Przedtem jeszcze dobrze jest zgać cały PM. Jeśli po flashowaniu nie ma imei to wgrywamy zgrany pm i cieszymy się z przywrócenia IMEI :) ot cała filozofia :p

[ Dodano: 2006-04-10, 11:18 ]
Napisałem że cały PM ale wystarczy tylko sekcja 208. Co do plików fia to jest to samo co pat tylko że fia są pod jafa a pat pod ufs. Ale jeśli działało by tak jak napisał wntl to znaczyło by że nie jest potrzebne hwk do tej operacji.
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 31
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-10, 16:22   

xury, ten sposob ktory napisal wntl dziala. tylko jak pisalem wyzej po wgraniu takiego pliku *.fia i po wpisaniu w telefonie *#06# nie wyswietla imei:/

Domi, jedni pisza ze zmiana imei jest nie legalna, a drudzy ze jakakolwiek ingerencja w imei, dlatego sie pytalem.

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, mysle ze temat mozna juz zamknac i nie ma co go drazyc, by nie byl wykorzystany w innych celach.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów siemens patchowanie morron BenQ-Siemens 8 2004-12-06, 18:39
Brak nowych postów Patchowanie K750i seba123 Sony Ericsson 0 2006-12-31, 07:18
Brak nowych postów simlock c975 przez patchowanie Art-kom Motorola 1 2007-01-19, 13:38