PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > połączenie 2 telefonów przez bluetooth-GPRS


połączenie 2 telefonów przez bluetooth-GPRS

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » połączenie 2 telefonów przez bluetooth-GPRS
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 23
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-09, 22:30   połączenie 2 telefonów przez bluetooth-GPRS

Więc mam 2 telefony z bluetooth. Nokie 6310i i Nokie N-gage i ta 6310i jest mojego taty i nie chce mi dać telefonu żeby przełożyć karte sim itd a ja nie mam kasy a jak wyjade to chciałbym sobie troche pogadać na gg albo zaglądnąć na pasje (przez N-gage:)). I chciałem sie dowiedzieć czy istnieje taka możliwość aby w tej noki 6310i (plus) nawiązać połącznie z GPRS ale żeby sie połączyć jakoś z Ngage(orange) i na n-gage oglądać neta?

obrazkowo wyglądałoby to tak

6310i(gprs)-----bluetooth---->N-gage (opera, gg)

Tata płaci ja korzystam:]
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


n0kL0rD 
Wie co mówi
Meethod



Telefon: N6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 25 Lut 2005
Posty: 306
Skąd: Smoczo Gród
Wysłany: 2006-07-10, 02:53   

Wydaje mi się, że taka opcja nie istnieje...

Z tego co wiem to nokia jeszcze nie wpadla na ten pomysl zeby udostepniac interent przez komorke, a szczegolnie przez bluetooth czy IrDA...

Jest opcja podlaczenia komorki pod komputer i korzystanie z neta przez GPRS, ale to jest za pomoca kabla i tylko w wybranych modelach. Wiem ze kumpel tak robil - ja nie wiem jak sie to dokladnie robi...

Wiec raczej takiej opcji niema. Ale polecam zebys sobie kupil nawet jakiegos prepaida (ja mam Orange wiec go polecam) i normalnie sobie siedzial na necie... Wiem ze jak siedzialem na WAPie z nudy na lekcjach to w godzine zrzeralo mi z konta w granicach 1-2zł...

Aha - jeszcze dodam, że gdyby nawet NOKIA wpadla na taki pomysl to i tak w tym przypadku raczej nie bylo by to mozliwe przez niezgodnosc sieci... Obydwa telefony maja inaczej skonfigurowane dostepy do GPRS i WAP. Wiec ni w czaszke, ni w oko nie widze żadnej możliwości na wykonanie takiego manewru...

Pozdrawiam
_________________
Tworzenie stron internetowych Kraków to nasza pasja :)

Zapraszam! :)

Polecam też darmowe pozycjonowanie - sprawdź koniecznie oba adresy ;)
^
 
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 23
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-10, 10:34   

aha spoko no to pobawie sie jeszcze jakoś żeby w laptopie zrobić neta. Bo ostatnio jak odbierałem poczte na n-gage to mi zeżarło 1,03zł i z 9,77 sie zrobiło 8,74 a tam był sam tekst :P
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
h3xbox 
Użytkownik


Telefon: k700i,33xx
Operator: Era
Wiek: 21
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 91
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2006-07-10, 10:41   

bercik12345, to ile ci zeżarło z konta to przecież zależy od ceon operatora, a nie od telefonu. A taką akcję komputer--->>---bluetooth--->>---k700i--->>---gprs to ja robiłem i miałem neta na kompie przez bluetooth. No tylko to było na k700i.
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 23
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-10, 10:50   

No udało mi sie zrobić neta z 6310i przez podczerwień (ale to żadna sztuka:]) no to teraz spróbuje jeszcze N-gage skonfigurować po bluetooth i będzie jazda:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 26
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-07-10, 11:36   

ja swego czasu miałem skonfigurowanego bluetootha tak żeby można było przeglądać net na 3650 poprzez stałe łącze z komputera, ale trzeba było karte z wyłączonym GPRS'em bo inaczej nie chciał łączyć - próbował najpierw przez GPRS i dopiero jak nie chciał się połączyć to przez mRoutera na komputerze łączył...w sumie na te próby zjadło mi z 10zł z karty...ehh.. (stary abonament...z którego się oswobadzam 17 lipca :D)
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2006-07-10, 11:51   

Jak się ma telefon z modemem to można z niego korzystac z neta. Ja się tak łacze: siemens s55 i IrDa. Ustawiasz połaczenie przez modem, numer *99# uzytkownik i hasło puste i jedziesz. Prędkość zależna od mozliwości telefonu plus tego czy jest sie w zasięgu GPRS czy EGDE czy UTMS
Więcej na ten temat: www.bez-kabli.pl

Ja najpierw łaczyłam się prze k300i i Orange, potem kupiłam s55 za grosze i dokupiłam Simdate. Płace 0,03 złotego za 100 kb odebranych i wysłanych danych (naliczane są osobno).
Fakt jak jest się przyzwyczajonym do szybkiego neta to tutaj mozna stracic nerwy. No i z racji oszczednosci trzeba powyłaczać obrazy i raczej nei mieć flasha. Bo to zre. I jesczez dobry firewall sie przydaje żeby blokowac co poniektóre programy.
Koniec tego OT:P
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: