PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > posypał się soft w N 6020


posypał się soft w N 6020

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » posypał się soft w N 6020
Przesunięty przez: Domi
2006-06-28, 14:24
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
owoc_leśny 
Nowicjusz


Telefon: SIEMENS
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 8
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-24, 17:43   posypał się soft w N 6020

Cześć mam problem z moją N 6020 a mianowicie posypał sie soft. Klawisze pozmieniały swoje funkcje: Czerwona słuchawka zcisza telefon klawisz 8 robi jako 1 dżoj w dół nie działa a jeżeli już zadziała to jako lewy softley. Co z tym zrobić.
Jakby co to nie jestem obeznany w nokiach bo do tej pory siedziałem w siemensach więc prosze o dokładny opisz co i jak.
Z góry dzięki.
^
 
 
     
AdSense


bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-06-24, 20:01   

owoc_leśny, miliony razy było mówiony co, czym i jak! Uzyj szukajki i wpisz magiczne słowo: BOX
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
owoc_leśny 
Nowicjusz


Telefon: SIEMENS
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 8
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-24, 20:12   

dobra nie ważne. To może jest jakiś program dzięki kturemu moge podmienic funkcje klawiszy ale taki do którego wystarczy kabel pod COM a nie BOX
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-06-25, 00:00   

owoc_leśny, jesteś pewnien że to akurat soft?
takiego programu który pozmienia klawisze nie ma z tego co mi wiadomo (ale mogę się mylić)
Ja bym zaczał jednak od wyczyszczenia /wygrzania płytki.
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
owoc_leśny 
Nowicjusz


Telefon: SIEMENS
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 8
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-26, 19:44   

grzesiek1711 napisał/a:
owoc_leśny, jesteś pewnien że to akurat soft?
takiego programu który pozmienia klawisze nie ma z tego co mi wiadomo (ale mogę się mylić)
Ja bym zaczał jednak od wyczyszczenia /wygrzania płytki.

jestem pewny że to soft bo tak się dieje tylko w niektórych miejscach telefonui to stale w tych samych a co do czyszcznia do robiłem to już z 10 razy
^
 
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-06-27, 19:56   

mysle ze to jednak nie jest wina softu... raczej to "absurdalne" zeby od softu zmienialy sie funkcje klawiszy... Podejzewam ze tel ma jakies uszkodzenie HW i raczej samo czyszczenie tu nie pomoze... a DCT4 nie przeflashujesz niczym poza BOXem chyba ze chinolem ale wtedy to juz moze ci tel w ogole nie ruszyc... mozesz isc do jakiegos serwisu za 30 zeta powinni wrzucic ci sw (tylko nie do serwisu nokii bo tam to najmniej 100zeta), ale nikt ci nie zagwarantuje ze po wgraniu flasha na nowo awaria ustanie... Tak wiec konkludujac

1. Soft tylko boxem
2. Wielce prawdopodobne ze to HW
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
owoc_leśny 
Nowicjusz


Telefon: SIEMENS
Operator: Orange
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 8
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-06-28, 13:17   

naresh napisał/a:
2. Wielce prawdopodobne ze to HW

Ja jednak nadal będe się upierał że to wina softu bo na przykład jak wejde w menu to dżoj do góry nie działe, jak wejde w podmenu to działe jako lewy softkey, a jak wejde w jakąś aplikacje algo gierke java to działa ok i tak jest zawsze więc uszkodzone HW odpada. Ale dzięki.
^
 
 
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2006-06-28, 13:25   

zdzwilbys sie co moze sie dziac przy uszkodzonym HW :) bez boxa nie tkniesz tu softa tak wiec sru do jakiegos serwisu/ziomka co ma boxika i kabelek i ciach...
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-28, 22:58   

owoc_leśny, zanies na ekspertyze;] Zrobia ci to za darmo a moze przy okazji takze naprawia za free.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 6020 brak głosu. Elek12 DCT-4 4 2011-02-07, 19:29
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39