PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z kablem do 3100


Problem z kablem do 3100

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Problem z kablem do 3100
Przesunięty przez: Domi
2006-02-17, 18:36
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
patryk112
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3100
Operator: Orange
Dołączył: 17 Lis 2005
Posty: 2
Wysłany: 2006-02-17, 17:42   Problem z kablem do 3100

Witam!

Mam kabel USB do Nokii (DKU-5) i ostatnio postanowiłem się nim trochę pobawić. Niestety nie mogę zainstalować sterowników do niego. W instrukcji pisze, żeby najpierw zainstalować sterowniki PL-2303 USB-to-Serial, a następnie reset systemu i wpinamy kabel do USB. Wtedy system powinien wykryć kabel jako kolejny port COM, co w przypadku mojego komputera niestety nie następuje. W panelu sterowania jest tylko COM1. Przed zmianą komputera na nowy wszystko działało bez problemu. Co może być przyczyną moich kłopotów?

EDIT

Komputer tak jakby nie reagował na kabel (przy każdym wpięciu/wypięciu USB odgrywany jest charakterystyczny dźwięk, który nie występuje po podłączeniu kabla.)
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-17, 20:17   

wepnij kabel i wyszukaj recznie w menagerze urzadzen a jak nie znajdzie to wymien kabel ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
bamc 
Wie co mówi


Telefon: komórkowy
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Lip 2004
Posty: 415
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-17, 21:09   

bo sie usb nie kupuje tylko com'a :D

dlaczego ? otoz :

1) com tanszy
2) nie ma problemow ze sterownikami
3) podpinasz i dziala :D
^
 
 
     
bieniuM! 
Nowicjusz



Telefon: DCT3,DCT4
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 03 Lis 2005
Posty: 61
Skąd: Sk-ce
Wysłany: 2006-02-28, 18:34   

osatnio naprawialem ten problem u kumpla na kompie bo wogóle mu nie chodzilo usb jesli to ten sam problem to wystarczy wejsc w biosa i poustawiac te róznosci z usb albo tak jak ja zrobilem po prostu przywrucic ustawienia fabryczne w tej zakladce od usb
Mam nadzieje ze pomoze
Pozdrawiam
_________________
www.Infonokia.pl

http://www.megaofftop.yoyo.pl/index.php?ap=9
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 20:25   

Czesto jest tak ze jak mamy nasyfione w systemie i zainstalujemy sterowniki od kabla USB to nawet jak w Oxygenie pokazuje ze kabel jest wpiety i wsyztko niby jest ok to teelfon nie jest wyszukiwany. Nie udalo mi sie tego problemu rozwiazac w inny sposob niz Format C: i zainstalowanie kabla na czystym OS'ie..
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52