PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problem ze słabą baterią w Nokii 3220


problem ze słabą baterią w Nokii 3220

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » problem ze słabą baterią w Nokii 3220
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
artur1990 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-03, 18:20   problem ze słabą baterią w Nokii 3220

Otóż mój problem jest nastepujący:
Ładuję sobie elegancko telefonik i mam maksimum. Moge normalnie dzwonić, siedzieć w wapie. jednak około po 2 dniach, gdy spada mi jedna kreska w czasie dzwonienia lub siedzienia w wapie wyskakuje mi komunikat "Bateria słaba" i telefon się rozładowuje. Kiedy włączam go, jest 1 kreaska, ale zaraz wraca z powrotem do poziomu sprzed wyłączenia.
Zaznaczam, że wczesniej to nie wystepowałao.

Bardzo proszę o pomoc, co z tym fantem mogę zrobić?
Ostatnio zmieniony przez boss_53 2006-02-03, 19:17, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


mrELO 
Starszyzna
Złośnik :D


Telefon: 6070
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 847
Skąd: Opoczno
Wysłany: 2006-02-03, 18:33   

Nauczyl bys sie lepiej precyzowac tytul tematu !!!!

btw. Bateria nie jest juz nowa wec tak sie z nia dzieje
^
 
 
     
artur1990 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-03, 22:10   

Napisałem tak, bo nie byłem pewien czy to wina softu czy baterii. Słyszałem, że mój soft jest wadliwy... Więc jedynym wyjściem jest kupno nowej baterii?
^
 
 
     
wiewioor_gsm 
Nowicjusz



Telefon: N6230
Operator: Plus
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 6
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2006-02-03, 22:35   

Przy dłuższym okresie użytkowania (wyczerpania bateri) taka opcja jest możliwa. Jednak spotkałem się z kilkoma przypadkami (w tym sam miałem podobny przypadek w 6230) gdzie bateria była całkiem nowa a objawy podobne. Co lepiej dziwne po okresie kilku dni nastąpiło "samo-naprawienie".
^
 
 
     
matys 
Nowicjusz



Telefon: komórkowy
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Cze 2005
Posty: 61
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-02-05, 14:36   

w 3220 to jest normalne zachowanie bateria po roku pada i trzyma max 2 dni a jak kupisz baterie nieorginalną typu FOOF albo FOREVER to też bedzie ci trzymać 2 dni
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-10, 02:09   

otoz nie zgodze sie z wami panowie ze to nie jest wina softu bo moze byc to wina softu gdyz w 3220 takie rzeczy mialy i maja miejsce ze krotki zywot baterii to wina softu -jesli masz starszy niz 04.94 to tak moze byc - upgrade'uj do najnowszego (05.10) i wtedy bedziesz mial pewnosc czy to bateria czy nie
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
artur1990 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-12, 12:46   

Żeby zmienic soft (kabelka nie posiadam - znaczy się posiadam ale mi nie wykrywa go w komputerze) muszę iść do komisu? Moja wersja softu to podobno wadliwy soft 03.30. Gwarancji nie mam.
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-02-12, 20:30   

artur1990, potrzebujesz boxa, w komisie Ci to zrobia za 20-30 zł
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
artur1990 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-13, 16:09   

Słyszałem coś, że nie da się wymienic kablem softu w 3220. Sorki, nie znam się za bardzo na tym, dzisiaj pytałem się w komisie o zmianę softu. Oni mi zrobią boxa jesli kazałem im zmienić soft?
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-13, 20:02   

bue hehe zrobia mi boxa <lol> nie zrobia ci boxa bo box to taka nazwa w slangu GSM urzadzenia ktorym mozna wgrac nowe oprogramowanie i w tym twoim komisie urzyja tego "boxa" do wgrania nowego softu i dostaniesz fona z nowym softem.
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
artur1990 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-22, 08:38   

Wczoraj otrzymałem telefon z powrotem. Teraz mam soft 04.49, niestety dalej jest to samo (bo formatowanie chyba nic nie da) :( 30 zł poszłoo.... pozostaje mi chyba tylko kupno nowej baterii, ale czy to na pewno zadziała? Nie chcę się znowu naciąć :/
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-22, 09:42   

artur1990, to trzeba bylo od bateri zacząć!! a teraz to płać....
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
artur1990 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3220
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 7
Wysłany: 2006-02-22, 16:03   

Jak myślicie: czy ta bateria jest oryginalna?

http://allegro.pl/item881...3220_3230_.html
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-02-22, 16:28   

Naklejka na pewno orginalna <lol> jeśli chcesz mieć 100% pewności kup w salonie firmowy i po kłopocie
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52