PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Simlock DCT-4 <generowanie kodów>


Simlock DCT-4 <generowanie kodów>

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Simlock DCT-4 <generowanie kodów>
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
  Wysłany: 2006-01-26, 18:35   Simlock DCT-4 <generowanie kodów>

Temat nie został założony by - tutaj - generować kody zdjęcia simlocka. Jest tylko i wyłącznie tematem informacyjnym.

Ktoś kto złamał pomyślnie simlock'a z telefonu który nie znajduje się w tutorialu niech napisze tutaj jakiego do tego celu użyl box'a, oraz asic. Post będę uzupełniał o nowe infrmacje napisane przez użytkownikó.

Na dzień dzisiejszy znamy:

Kod:

Telefon:      Asic:      Box:     
1600       Asic 2     Asic6 => 32821 - nie wszystkie
2600       Asic 2     Asic6 => 32821   
3100       Asic 2     Asic6 => 32821   
3120       Asic 2     Asic6 => 32821   
3200       Asic 2     Asic6 => 32821   
3220       Asic 2     Asic6 => 32821       
3510       Asic 2     V2 => 33820   
3510i      Asic 2     V2 => 33820   
3650       Asic 5     V2 => 33820
6020       Asic 2     Asic6 => 32821
6030       Asic 2     Asic6 => 32821
6060       Asic 2     Original =>32779         
6103       Asic 2     Asic6 => 32821 lub Original => 32779   
6230       Asic 6     Asic6 => 32821   
6230i      Asic 6     Asic6 => 32821   
6600       Asic 5     Asic6 => 32821   
6610       Asic 2     Asic6 => 32821   
6610i      Asic 2     Asic6 => 32821 lub Original => 32779   
7610       Asic 5     Original =>32779
7650       Asic 5     Griffin Old => 32819       
8800       Asic 6     Asic6 => 32821   


Tutorial online

[ Komentarz dodany przez: EMEK: 2007-10-15, 21:50 ]
To ja dodam od Siebie, że jest gotowy kalkulator w PHP www.simlock.pasjagsm.pl

Klikac i zdejmowac sobie locki!
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
Ostatnio zmieniony przez bubek3 2009-04-25, 00:25, w całości zmieniany 12 razy  
^
 
 
     
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-14, 20:36   

Robil ktos locka z 6010?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-02-15, 00:10   

MasterJapko, oj japko, japko a skad masz nokie 6010 ??? bo nokia sie nie przyznaje do takiego modelu ;p;p;p;]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-02-15, 00:26   

tranceman, jak nie jak tak? http://sms.pl/tel/nokia,6010.php wyglada na amerykanca ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-16, 21:58   

tranceman, oj kubuś kubuś cos slabo cie w tej robocie wyszkolili :P No niemow ze Cie szef co rano przy sniadaniu nie odpytuje z modeli nokii <lol> pewnie karza ci je wszytkie wymawiac jak modlitwe <lol>

Pozdro ;)

Nokii w reku nie mialem ;) Sciagalem locka telefonicznie ;) Oczywiscie za $....
Zeby nie bylo ze zaraz wszyscy zaczna do mnie wydzwaniac i z prosbami o sciagniecie blokady :|
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-16, 23:02   

a moze by tak kalkulatorek by Pasja Team?? :)
bo crux niejest wcale doskonały niestety :(

wydaje mi sie ze z nokia 6100 sa problemy (crux nie chwycił)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-16, 23:13   

logos2000, cruxem tez trzeba umiec sie obslugiwac ;) 6100 robi bankowo ;)

[ Dodano: 2006-02-26, 01:37 ]
Nokia 6060. Robil ktos?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-05-17, 13:49   6021 simlock

witam

jestem tu nowy i mam pytanie czy z 6021 mozna locka kodem ? Jesli tak to jaki jest Asic i Box ? (pytam bo w żadnym wykazie na tej stonie tego nie ma)

pozdr
biniek
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-05-17, 13:55   

sproboj tak jak 6020 jak nie zejdzie to zmien Box na Orginal
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-05-17, 16:23   

a jak ściągnąć z 6101 i 6103 ?

[ Dodano: 2006-05-17, 17:50 ]
przepraszam ,ze tyle piszę ,ale czegoś tu nie rozumie .Otóż czytałem o simloku z noki 6260 jesli się nie mylę i piszą ,ze w telefonie musi być karta sim inna niż karta na którą jes lock załozony i po wprowadzeniu pinu telefon pyta się o kod i wtedy należy podać ten wygenerowany . Jak to jest naprawdę . Ja ściągałem kilka razy z dct-4 i telefon był bez karty i poszło bez problemu.
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-05-17, 19:37   

biniek, jesli chodzi o to czy karta musi być włożona, czy też nie... to jest to bez różnicy :)
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-05-17, 20:32   

bubek3, ale nie we wszystkich właśnie, w niektórych musi być karta bo bez karty nie da się wprowadzać kodu tak jest np. w Noki 6030, 6101.
^
 
     
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-05-18, 09:23   

a czy jest gdzieś wykaz telefonów (dct-4) ,ktore z kartą ściągamy loka ? jaki asic box jest do 6101 i 6103 ?
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-05-18, 12:15   

biniek skoro po wpisaniu kodu nic się nie dzeje to trzeba z kartą
^
 
     
biniek 
Nowicjusz


Telefon: 6310i
Operator: Era
Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 17
Skąd: śrem
Wysłany: 2006-05-18, 13:49   

jaki box i asic dla 6103 ? w razie czego podam czy poszlo


pozdr
waldek

[ Dodano: 2006-05-18, 15:23 ]
poszło z 6103 .Może ktoś dodać do wykazu (osobiscie to zrobiłem) nokia 6103: Asic2 Box: Asic6 32821 , a i jeszcze info ściągałem bez karty w telefonie ,a lock był na Erę . Może komuś się to przyda...


pozdr

biniek

[ Dodano: 2006-05-18, 15:26 ]
jeszcze jedno telefon był nowiutki kupiony 17 maja tego roku jesli to ma jakieś znaczenie przy tym modelu.

[ Dodano: 2006-05-18, 15:36 ]
ściągałem dzisiaj jeszcze z 1600, 6230i oraz 6020 i potwierdzam ,ze Asic i Box są takie jak wymienione na liście .

[ Dodano: 2006-05-18, 15:47 ]
jeszcze dodam ,ze wszystkie locki były ściągane siódmym kodem(pewnie jak poszło siódmym to pierwszym też by poszło)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37