PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Soft a rodzaj wyświetlacza


Soft a rodzaj wyświetlacza

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Soft a rodzaj wyświetlacza
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-26, 12:31   Soft a rodzaj wyświetlacza

slyszalem juz dawno temu ze czasami po zmianie wyswietlacza np w 3100, 6610 itp trzeba zmienic soft bo jest niebieski ekran, jednak nie spotkalem sie z tym do wczoraj
trafila mi sie 3100 z niebieskim lcd, rozkrecilem wyciagam lcd a z tylu niebieska kropka, wsadzilem inny z czerwona kropka i dziala ok, ten z niebieska we wszystkich fonach ktore mam jest niebiski po wlaczeniu
no i teraz pytanie - o co chodzi? czy wystarczy normalnie zmienic soft (np na najnowszy) czy jakis specjalny? (pewnie sam to zaraz sprawdze ;)

[ Dodano: 2006-04-26, 14:02 ]
wgralem najnowszy soft 6.11 i dalej niebieski ekran na tym lcd... co teraz?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-26, 20:46   

nigdy sie nie spotkalem z czyms takim ze to wina softu - wymieniam zawsze jeden rodzaj lcd do kazdego fona i zawsze dziala - na moje oko to wlasnie lcd jest uszkodzony a kropka to zbieg okolicznosci ;)
Domi napisał/a:
wgralem najnowszy soft 6.11
06.31 jes najnowszy ;p ale to tak poza tematem ;)

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-26, 21:36   

ja ze 2 albo 3 razy czytalem/slyszalem ze trzeba zmienic soft po wymianie lcd na inny... ale do tej pory mialem same czerwone
ten niebieski jest jakis inny... inny kolor tasmy i ma na niej dodatkowe pady do zlacza poza normalnym wciskanym zlaczem

p.s. zarzucilbys gdzies tego softa! bo do tej pory nie spotkalem wyzszego od 6.11
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tom34 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Orange
Wiek: 42
Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 10
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2006-04-30, 19:23   

Ja po wymianie wyświetlacza w Nokii 6100 musiałem iść wgrac soft do komisu bo mi tak powiedzial sprzedawca tego wyświetlacza z allegro, że trzeba wgrac najnowszy no i mial racje bo wyswietlacz zaczal chodzic po wymianie softu, w komisie tez byli ździwieni bo pierwszy raz o czyms takim slyszą żeby po wymianie wyświetlacza trzeba bylo soft wgrywac no ale wgrali i gitarka :)
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-05-02, 13:24   

tranceman, wejdz na trade.online.nokia.com poczytaj plik usterki i bledy w dziale Document for Poland. Wybierz np zakladke od 3510i i Nokia sama pisze ze "pojawila sie nowa wersje softu supportujaca nowe wyswietlacze" :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-05-02, 19:06   

Tylko że zwykli śmiertelnicy nie mają tam dostępu:] trzeba być związanym z Nokia jakoś i tam jest prośba o rejestracje...
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-05-02, 23:10   

Najnowsza wersja z 12-04-2006

Prosze:)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-05-03, 09:41   

Dziękuje bardzo w imieniu swoim, a także w imieniu wszystkich użytkowników Pasji :)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39