PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Test mode nokia 6070


Test mode nokia 6070

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Test mode nokia 6070
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
darkp4
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6230
Operator: Orange
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-15, 21:33   Test mode nokia 6070

Witam wszystkich,

Mam problem. Po włożeniu baterii odrazu wyskakuje komunikat test mode i nie mozna wlaczyc telefonu:( Czy ktos wie czy da sie cos z tym zrobic? Ta nieszczesna Nokia to 6070. Czytalem gdzies kiedys ze podobno to powod jakiegos kondensatora ktory nalezy usunac ale nie wiem co gdzie i jak dokladnie Czy ktos jest wstanie mi pomoc? :( Pozdrawiam serdecznie i z gory dzieki za pomoc
^
 
     
AdSense


kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-10-15, 21:45   

na poczatek proponuje sprobowac nowe oprogramowanie.
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-15, 23:05   

kondensatory na srodkowym pinie, sa zaraz obok zlacza baterii
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
darkp4
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6230
Operator: Orange
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-19, 11:32   

EMEK napisał/a:
kondensatory na srodkowym pinie, sa zaraz obok zlacza baterii


A ile jest dokladnie tych kondensatorow? Gdybym przeslal Ci fotke plytki telefonu to czy moglbys mi zaznaczyc je jakos? Nie chce przypadkiem usunac nie tych co trzeba Pozdrawiam PS Z gory dzieki

[ Komentarz dodany przez: EMEK: 2008-10-19, 13:09 ]
Nie pomagamy na maila
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2008-10-19, 13:08, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-19, 13:20   

http://files.shrak-mobile.../6070_schem.rar





jednak w inne miejsce wrzucili...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
darkp4
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6230
Operator: Orange
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-19, 23:58   

EMEK napisał/a:
jednak w inne miejsce wrzucili...


Na podstawie pdf-a wychodzi mi ze jest tak:



Moglbys sprawdzic czy dobrze mysle? Kondensator z ? zaznaczony na zielono to ten do usuniecia wedlug mnie... Zgadza sie???

Pozdrawiam i wielkie dzieki za pomoc!!!
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-20, 00:05   

tak szczerze mowiac, to chcialbym, zebys napisal mi od podstaw swoj tok myslenia. Cos ty tam zaznaczyl, od czego wg Ciebie to jest itp. Ja widze linie ACI ze złącza pop port.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
darkp4
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6230
Operator: Orange
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-10-20, 12:40   

EMEK napisał/a:
tak szczerze mowiac, to chcialbym, zebys napisal mi od podstaw swoj tok myslenia. Cos ty tam zaznaczyl, od czego wg Ciebie to jest itp. Ja widze linie ACI ze złącza pop port.


Nie bardzo rozumiem? Pytalem czy to ten kondensator, który muszę usunąć aby telefon ruszyl... Podales mi wczesniej schemat ale napisales ponizej ze jednak w inne miejsce wrzucili totez wzialem schemat z pdf-a ktorego zamiesciles... Cos jest nie tak??
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-10-20, 17:45   

darkp4 jakbys czytal post dokladnie to bys zrozumial...

wywal kondensatow ktory emek zaznaczył [c2270]
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 15:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-14, 00:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-16, 00:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 23:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 15:39